Muzika
0

DMX uhapšen zbog psovanja

Klix.ba
Nema više psovanja...
Nema više psovanja...
Poznati američki rapper DMX uhapšen je zbog psovanja na koncertu u Americi.

DMX, kojem je pravo ime Earl Simmons pušten je uz kauciju do ponedjeljka kada se mora pojaviti na sudu. On je nastupao pred 3,000 vatrenih obožavatelja na godišnjem muzičkom St Kitts festivalu. Organizatori su izjavili kako su ga već upozorili za psovanje, koje predstavlja prekršaj u ovoj bivšoj britanskoj koloniji gdje trenutno živi 40.000 ljudi.

Menadžer Ali Samii, izjavio je da njegov klijent nikada nije pristao na zahtjeve organizatora, jer fanovi upravo očekuju “kompletan” nastup.

Američki sud je početkom godine naredio DMX-u da javno nastupi za 'Humane Society' nakon što je priznao krivicu za sljedeće optužbe: okrutnost nad životinjama, neprimjerno ponašanje i posjedovanje droge. Viši sud u New Jerseyu zahtjevao je novčanu kaznu od 10,000 funti. Slučaj je pokrenut 28.06.1999. kada je policija navodno pronašla lule za crack, napunjeni 9-mm pištolj i 13 pit bulova u njegovom domu u New Jerseyu, gdje je živio sa suprugom i 6-godišnjim sinom.

Treba još spomenuti da je ove godine DMX bio nominiran za Grammya u kategoriji najboljeg rap solo nastupa sa pjesmom 'Who We Be'.