Coloseum Club
0

Djevicama besplatan ulaz na Astro Party

Sarajevo-x.com
Nakon Esme Redžepove i Boban Marković Orkestra koji su gostovali u avgustu, glumci Enis Bešlagić i Zlatan Zuhrić Zuhra sa urnebesnom komedijom "Od E do Z“ otvorit će septembarsku sezonu gostovanja u Coloseum Clubu.

Komedija govori o dva propala glumca koji na jednu noć završe u pritvoru i u ćeliji smišljaju plan kako će preživjeti i obogatiti se, tako da kuju plan o pljački jedne banke. Ovaj popularni glumački tandem odlično će vas zabaviti i nasmijati do suza u petak, 11. septembra s početkom u 22 sata.

Muslimanski praznik Bajram 20. septembra možete provesti uz sarajevskog etno-pop kantautora Al'Dina koji prvi put gostuje u Coloseumu. Aldin Kurić poznatiji kao Al' Dino rođen je u Jajcu, a u njemačkom gradu Freiburgu završava školu jazza. Jedan je od predstavnika novog pravca u bosanskoj zabavnoj i pop muzici, koji uz klasični šlagerski aranžman uključuje etno pop prizvuk bosanskog i balkanskog podneblja.

Jedan od najpopularniji pop-rock bendova u regiji Letu Štuke u petak 25. septembra vraća se sarajevskoj publici, nakon ljetne turneje i niza koncerata održanih u različitim krajevima bivše Jugoslavije. Ova sarajevska grupa nastala je 1986. godine kada su je oformila četiri sarajevska srednjoškolca. Pod utjecajem punka i novog vala članovi grupe priključuju se post novovalnom pokretu stvarajući distancu prema tadašnjoj čuvenoj sarajevskoj pop školi. S početkom rata članovi benda raselili su se na sve strane svijeta. U februaru 2005. grupa "Letu Štuke", u nešto izmijenjenom sastavu, ponovno ulazi u studio i nakon 17 godina realizuje debi album s kojim se probija u sami vrh bh. pop rock scene. Okosnicu benda autorski i producentski čini dvojac Dino Šaran -vokal i gitarista i Đani Pervan- bubnjar.

Krajem mjeseca, 26. septembra u 22 sata bit će priređen Astro Party sa Žarkom Gambirožom. Poznatog astrologa možete pitati sve što vas zanima o vašem horoskopskom znaku, budućnosti, sudbinskoj predodređenosti, naklonjenosti zvijezda u 2009. godini. U specijalnom izvlačenju, tri sretne djevice (horoskopski znak) dobit će izradu natalne karte. Ulaz će se naplaćivati 5 KM, a za djevice ulaz je besplatan.