Eurosong 2009.
0

Direktan prijenos i dokumentarac o Regini

Sarajevo-x.com
Bliži se početak 54. takmičenja za Pjesmu Evrovizije koje se ove godine održava u Moskvi. Dva polufinala i veliko finale Eurosonga 2009. gledaoci će moći pratiti uživo samo na BHT 1 ili slušajte direktan radijski prenos na BH Radiju 1.

Ove godine u Moskvi će se takmičiti 42 zemlje od kojih je velika četvorka - Španija, Francuska, Velika Britanija i Njemačka, zajedno s prošlogodišnjom pobjednicom Rusijom, direktno u finalu. Ostale zemlje nastupiće u dvije polufinalne večeri - 12. i 14. maja, uz prijenos od 21 sat, gdje će pokušati izboriti mjesto u finalnoj večeri, u subotu 16. maja.

Iz Moskve, za gledaoce i slušaoce BHRT-a, Eurosong 2009. komentirat će Dejan Kukrić.

U večeri prvog polufinala bit će prikazan i dokumentarac pod nazivom "Regina", autorsku emisiju Damira Šehanovića, kojem će, nakon Harija i Lake, ovo biti treća emisija o bh. predstavnicima na ovoj prestižnoj muzičkoj manifestaciji.

"Moram priznati da mi je bio izazov raditi na ovom projektu. Sve je to dosta slično emisijama koje sam ranije radio, ali svake godine se trudim unijeti i neki novitet. Snimali smo u Sarajevu i Beogradu, te tokom putovanja na promotivnu turneju, što bi mogao biti i najzanimljiviji dio priče za publiku", ističe Šehanović. "Momci su bili sjajni za saradnju. Ništa drugo nisam ni očekivao od njih, s obzirom da se radi o urbanoj generaciji kojoj i sam pripadam. Dosta smo se zezali, ali profesionalizma nije nedostajalo ni sa jedne strane."

Planirano je da ovaj dokumentarac, prije polufinalne večeri u Moskvi, bude emitiran i na nekim od najgledanijih satelitskih programa, a nalazi se i na promotivnom DVD-u koji je za ovogodišnji Eurosong u Moskvi pripremila bh. delegacija, javljaju iz BHT 1.