Muzika
1.7k

Dino Merlin promotivno lice kampanje "Slušaj me na Deezeru"

Klix.ba
Na poziv Hrvatske diskografske udruge, kao jedna od najvećih muzičkih zvijezda u regiji, Dino Merlin, koji na Deezeru ima oko 70.000 fanova, odabran je za promotivno lice kampanje "Slušaj me na Deezeru" koju provode Hrvatska diskografska udruga (HDU), HDS ZAMP i Deezer, a kojoj je cilj popularizacija opcija slušanja muzike koje poštuju vlasnike i nositelje prava na muziku.

U promotivnom videu snimljenom u produkciji sarajevske Magaze Dino Merlin ističe: "S Deezerom sva muzika koju slušam stane u džep, tako da u bilo kojem trenutku imam sve što poželim". Objavljen je i promotivni video za Deezer koji je objavljen i na zvaničnoj Facebook stranici ovog servisa.

Iz HDU-a ističu da je Deezer najveći legalni servis za streaming u regiji i nudi velike prednosti u odnosu na druge oblike konzumiranja muzike putem interneta: pametne preporuke i mogućnost slušanja omiljenih pjesama bez potrebe za pristupom internetu ili downloadom pjesme na uređaj, čime korisnicima štedi promet i memoriju. Iz HDU-a također navode da je od svog dolaska u region, Deezer udvostručio bazu na više od 40 miliona pjesama i korisnicima ponudio najveći katalog domaćih naslova.

Na Deezeru je dostupna sva diskografija Dine Merlina, uključujući i posljednju kompilaciju u izdanju Croatia Records-a “Dino Merlin Greatest Hits Collection”, a uskoro se očekuju i live snimci s posljednjeg koncerta na Koševu 2015. čije će se dugoočekivani DVD izdanje u izdanju Magaze naći u prodaji ovog mjeseca.

Legendarni sarajevski Čarobnjak 03.12. održava veliki koncert u Areni Zagreb 03.12. za koji već mjesecima unaprijed vlada veliko interesovanje, a ulaznice su dostupne na web portalu i svim prodajnim mjestima www.ticketshop.hr. Svi potvrđeni datumi aktuelne turneje Hotel Nacional mogu se pronaći na: http://www.dinomerlin.com/turneja.