Muzika
4

Dino Merlin održao koncert u drugoj najvećoj dvorani u Austriji

Klix.ba
Dino Merlin sinoć je nastupio u drugoj najvećoj dvorani u Austriji, Tips Arena u Linzu. Spektakl je trajao skoro dva i po sata, a publika je pjevača tri puta vraćala na bis.

Dino Merlin je jedina muzička zvijezda s Balkana koja je nastupila u ovoj kultnoj dvorani u kojoj su, između ostalih, nastupala svjetski poznata imena poput Whitney Houston, Joea Cockera, Erica Claptona, Boba Dylana, Robbieja Williamsa i drugih.

Nakon rekordno posjećenog koncerta u decembru prošle godine u grandioznoj dvorani Pyramide u Beču, koncert u Linzu je bio pjevačev drugi nastup u Austriji u okviru dosadašnje turneje Hotel Nacional.

Nekoliko hiljada posjetilaca koji su došli na koncert iz Linza, Beča, okolnih gradova i država uživalo je od prvih taktova regionalnog hita "Školjka" sve do posljednje pjesme sa set liste, "Undo".

U međuvremenu su se redali novi i stari hitovi, a publika svih generacija jednoglasno je pjevala "Kad čovjek voli ženu", "Moja mala barbiko", "Umri prije smrti", "Moj je život Švicarska", ali i pjesme sa posljednjeg albuma "Sve do medalje", "Rane", "Ako izgovorim ljubav", "Sve dok te bude imalo", dok su kraj koncerta ovacijama i suzama dočekane evergreen pjesme "Kad zamirišu jorgovani" i "Bosnom behar probeharao".

Nakon Linza, Dino Merlin sa svojim albumom "Hotel Nacional" dolazi u Sarajevo gdje će uslijediti kulminacija turneje na najvećem stadionu Bosne i Hercegovine - Koševo, 25. jula 2015. što je ujedno i jedini koncert koji će Dino Merlin održati ove godine u Bosni i Hercegovini.