Muzika
34

David Guetta koncertom zagrijao Pariz za Euro, prisustvovalo 80.000 ljudi

Klix.ba
Svjetski poznati francuski DJ David Guetta u četvrtak navečer je ispod Eiffelovog tornja u Parizu održao sjajan koncert kojim je otvorena ogromna fan zona i obilježen početak Evropskog nogometnog prvenstva.

Guetta je održao svoj nastup na platformi postavljenoj ispod Eiffelovog tornja koja će tokom prvenstva predstavljati fan zonu Champ de Mars. Ovaj dio Pariza će postati središte ovogodišnjeg Eura. Sinoć je koncert posmatralo 80.000 ljudi.

Fan zona je dizajnirana tako da može primiti do 92.000 ljudi, a opremljena je ekranom od 420 kvadradtnih metara koji će se koristiti za direktne prijenose utakmica. Prvi veliki test će biti prvi susret Eura u kojem se večeras sastaju Francuska i Rumunija.

Francuske vlasti su sigurnost podigle na najviši nivo, što uključuje i ogradu te 400 članova osiguranja koji su podrška policiji.

Dodatno su osigurani stadioni i aerodromi širom Francuske, a očekuje se dolazak dva miliona navijača iz drugih zemalja. Francuska je angažovala 90.000 policajaca i zaštitara.

Euro traje od 10. juna do 10. jula.