Zakazan za 27. maj
157

Damir Urban najavljen kao gost na Gibonnijevom koncertu u Sarajevu

I. S.
Foto: Vedran Metelko
Foto: Vedran Metelko
Pripreme za Gibonnijev koncert u Skenderiji prolaze u najboljem redu, a kao gosti su najavljeni Damir Urban i Maya Azucena. Koncert će se održati 27. maja u 20:30.
"Veselim se, Sarajevo. Vidimo se. Hvala svima koji misle doći. Ovi koje ne misle doći, možda ste pametno uradili, ali ovi su još pametniji što će doći", rekao je Gibonni ranije.

Nakon 12 godina od solističkog koncerta i šest godina od zajedničkog koncerta s Oliverom Dragojevićem, Gibonni se vraća u zagrljaj Sarajeva sa svojim neprolaznim hitovima te novim singlovima.

Ulaznice za parter koštaju 20 KM, za tribine 30 KM, a za VIP Backstage 50 KM. Možete ih nabaviti putem servisa Kupi Kartu, na blagajni Bosanskog kulturnog centra i na platou Skenderija.

Gibonnijeva muzika je svojstvena po melanholičnoj mediteranskoj atmosferi i intimnoj lirici. Njegove pjesme izvodili su brojni poznati hrvatski umjetnici, a na mnogim su događajima osvajale prestižne muzičke nagrade. Njegove je muzičke korijene lako pronaći jer je njegov otac, Ljubo Stipišić, vjerojatno najaktivniji arhivar hrvatskih tradicionalnih pjesama i cijenjeni etnomuzikolog.