Muzika
27

Cijela dvorana je plakala dok je ova žena pjevala

Klix.ba
Četiri hiljade ljudi ispratilo je ovacijama izvedbu učesnice takmičenja X Factor Sam Bailey, a ništa manje oduševljene nisu bile ni sudije Gary Barlow, Nicole Scherzinger, Sharon Osbourne i Louis Walsh.

Sam je u londonskoj Wembley Areni u nedjelju navečer pokazala svoje vrhunsko pjevačko umijeće plasiravši se u dalji tok takmičenja.

Izvela je euforični klasik "Who's Loving You", a pred kamerama je priznala da se na X Factor prijavila želeći da njeno dvoje djece budu ponosni na svoju majku. Ova 36-godišnja zatvorska službenica je dodala da su je reakcije sudija itekako iznenadile i oduševile.

"Ne mogu vjerovati da sam ovdje. Ovo je prvi put u veoma dugom periodu da radim nešto za sebe. Želim da moja djeca budu ponosna i da im pokažem da ja to mogu. Ovakve stvari mi se inače ne dešavaju. Ne mogu da vjerujem da sam ovdje i ovo mi se nimalo ne čini stvarnim", izjavila je Bailey.

Nakon što je rasplakala prisutne u dvorani, ali i mnoge gledaoce ispred malih ekrana, vidno uzbuđena od sudija je primila četiri glasa "za".

Scherzinger je kratko poručila: "O ovome vam govorim! Sam Bailey, svako će zapamtiti ovo ime. Ovo je tvoje vrijeme".

Barlow je dodao: "Ovo je bilo apsolutno fenomenalno. Gdje si bila prije?"

Sam je na to odgovorila: "Bila sam zauzeta poslom majke, moja djeca su mi važnija od svega u životu".

"Ova žena pjeva iz dubine svoje duše", kazala je publici sutkinja Osbourne, a to su i sami mogli vidjeti.

U publici je plakao i njen suprug, za kojeg je Sam rekla da ga nikad prije nije vidjela u takvom stanju.