Muzika
0

Charles Webster u The Bar-u 24/10/2003

Klix.ba
U petak, 24. oktobra u sarajevskom klubu The Bar nastupa britanski DJ Charles Webster, čime organizatori najavljuju zimsku clubbing sezonu.

Sa prvim snijegom i niskim temperaturama u našem gradu počinje sezona klubskih dešavanja u klubu "The Bar". Nadamo se da ste se dobro zabavili u toku ljeta i posjetili mnogo dobrih partija od Sarajeva do Pule i također čuli dosta dobrih setova.

No, vrijeme je za zimski party "look". Za početak zimske i duge sezone odabrali smo jednog interesantnog umjetnika. Interesantan je po tome što ima pozamašnu biografiju i veliki rad iza sebe. Njegovo ime je Charles Webster, dolazi nam iz Velike Britanije i sa sobom donosi zvuk svježeg deep funky, nu jazz, house-a. Charles je već imao zapažene rezultate sa svojih petnaest godina, kada je počeo da radi po studijima, a nekoliko godina nakon toga i završetka studija fotografije, postaje dio generacije "pionira" osamdesetih.

Rad sa Derrick May-om, Juan Atkinsom, Kevin Saundersonom kao i sa UK hip hop bendovima, Charlesa čini jako traženim u underground svijetu muzike. Čovjek koji je stvorio "San Francisco", "Sine" i "Peacefrog" label, koji je nominiran od strane DJ magazina na listi top 100 DJ-eva, koji je prodao preko 100, 000 svojih albuma i radova, a još uvijek nije prozvan "mainstream" umjetnikom, koji se skriva od pogleda javnosti i još uvijek uživa velik ugled u produkcijskom i DJ svijetu.

Njegov rad sa raznim umjetnicima poput: Zuco 103, Herbert, Terra Deva, Atjazz, Layo and Buschwacka, Dr. Rockit, Roy Davis Jnr, Groove Armada, G-tron, Super Discount, Adamski, Mr C, Robert Owens i mnogim drugima čini ga jedinstvenim kao i njegov DJ set.

Ovo je prvo predstavljanje Charlesa u BiH, ali ne i posljednje, i zato sve ljubitelje dobrog zvuka i kvalitetnih DJ setova pozivamo da nam se pridruže u klubu "The Bar".

Charles Webster @ The Bar-u 24.10.2003. Za djevojke ulaz besplatan.

25.10.2003 Saturday special DJ set event. Dj Bransky DJ Maxim

Bojan Lisac