Zbog otkazanog koncerta
35

Cetinski otkrio hoće li tužiti Grad: Neću se baviti gradonačelnicom ni njenom frendicom influensericom

N. O.
Foto: Klix.ba/Instagram
Foto: Klix.ba/Instagram
Tony Cetinski se oglasio povodom otkazivanja njegovog nastupa u Sarajevu, kazavši da lično ne planira tužiti Grad, ali da smatra kako organizator ima elemente za to.
Uzevši u obzir da je slučaj otkazivanja koncerta Tonyja Cetinskog povodom 40. godišnjice održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu privukao pažnju regionalnih medija, Cetinski je za 24sata.hr prokomentarisao planira li tužiti Grad.

"Mislim da organizator ima razloge i elemente za tužbu. Ja se lično neću baviti gradonačelnicom ni njenom frendicom influensericom. Imam pametnijeg posla. A Sarajevo i ja ostajemo u još snažnijoj vezi nego ikada ranije i jednom ćemo to i koncertom dokazati", poručio je Cetinski.

Podsjetimo, nakon najave da će Cetinski pjevati za 40. godišnjicu održavanja ZOI-ja u Sarajevu na društvenim mrežama su uslijedile burne reakcije, a jedna od prvih koja se pobunila bila je influenserica Hana Hadžiavdagić na koju aludira u svom komentaru.

Koncert Cetinskog koji trebao biti održan 10. februara ispred Vječne vatre zvanično je otkazan zbog finansijskih sredstava.

Iako je Vlada Kantona Sarajevo, na zahtjev organizacionog odbora za obilježavanje 40. godišnjice ZOI-a, osigurala i doznačila sredstva za koncert Tonyja Cetinskog, Gradsko vijeće je u srijedu, 24. januara donijelo odluku da ne prihvati pokroviteljstvo pravdajući svoju odluku zakonskim preprekama.

U svojoj ranijoj izjavi za mediji gradonačelnica Benjamina Karić je rekla da je odluka o neprihvatanju pokroviteljstva donesena jer je organizator koncerta registrovan kao d.o.o. društvo te je iz tog razloga Gradsko vijeće donijelo ovakvu odluku.