Muzika
0

Bubnjar grupe Poison osumnjičen za silovanje

Sarajevo-x.com
Bubnjar grupe Poison, 46-godišnji Rikki Rockett, uhapšen je u ponedjeljak na aerodromu u Los Angelesu, nakon što se vratio iz Novog Zelanda, a osumnjičen je za silovanje.

Kao što je LA Daily News prvi prenio, Rockett, bivši frizer pravog imena Richard Ream, prebačen je u zatvor u L.A.-ju, gdje je zaveden pod optužbom za silovanje prema nalogu iz okruga Neshoba u državi Mississippiju.

Rockett i pjevač Bret Michaels, srednjoškolske kolege, zajedno su osnovali Poison. Originalni članovi benda okupili su se na Novom Zelandu prošloga vikenda radi nastupa na Rock2Wellingtonu, velikom heavy-metal showu na kojem su nastupali i Kiss, Alice Cooper, Ozzy Osbourne, Whitesnake i Lordi.

Krajem 1993. godine Rockett je otkrio da ga tadašnja zaručnica Deanna Eve vara s gitaristom grupe Richiejem Kotzenom, nakon čega je potonji izbačen iz benda.

Poison je na vrhuncu slave bio krajem 80-ih i početkom 90-ih, a u karijeri su prodali preko 25 milijuna albuma širom svijeta. Posljednji album Poison'd!, na kojem su obradili omiljene rock-klasike, izdali su prošle godine.