Izlazi u novembru
11

Bruce Springsteen najavio izlazak filma o legendarnom nastupu na "No Nukes" koncertima

V. K.
Film bi trebao izaći polovinom novembra
Film bi trebao izaći polovinom novembra
Legendarni američki rock muzičar Bruce Springsteen objavio je trailer filma na kojem će biti predstavljeni detalji čuvenih "No Nukes" koncerata koji su se 1979. godine održali u New Yorku u Madison Square Gardenu.

Pored brojnih muzičara, uključujući i Jackson Brownea, Grahama Nasha, Johna Halla i druge, na koncertu se te godine pojavio i Bruce Springsteen sa svojim E Street Bandom.

U filmu koji će Springsteen izdati u saradnji sa Sonyjem, bit će prikazano deset do sada objavljenih Springsteenovih nastupa s koncerata te po prvi put snimak cijele set liste kojom je bend nastupao u New Yorku.

Saradnik američke rock ikone Thom Zimny ujedno je učestvovao u režiranju cijelog filma, a kako je navedeno i u najavi, film će na pravi način pokazati nevjerovatnu energiju koju posjeduje Springsteen i njegov E Street Band.

"Prije nekoliko godina sam počeo pregledati snimke iz arhive Bruceovih nastupa na No Nukes koncertu. Ubrzo sam shvatio da su to najbolji nastupi koji su obilježili rad benda tokom sedamdesetih godina. Budući da sam posljednjih 20 godina poslovno vezan za Brucea, mogu bez zadrške reći da će restaurirani 90-minutni film predstaviti zlatni period benda i jedan od kreativno najplodonosnijih perioda karijere Brucea Springsteena", rekao je Zimny.

Povodom izlaska filma na društvenim mrežama oglasio se i Springsteenov dugogodišnji menadžer Jon Landau koji je opisao film kao čisti rock show od početka do kraja.

"Sedamdesete su bile zlatni period u historiji Brucea Springsteena i E Street Banda. Legendarni 'No Nukes' koncert najveći je dokument tog doba koji ćemo imati. Nivo energije na koncertu bio je nevjerovatan, a umjetnost i rock zanat koji je prikazan izazivaju strahopoštovanje", rekao je Landau.

Kako je navedeno u najavi, film je sastavljen od dvije izvedbe višednevnih koncerata događaja 'No Nukes', a svi Springsteenovi nastupi bit će spojeni u 90 minuta koliko film traje. Tokom trajanja filma, publika će imati priliku poslušati do sada neobjavljene verzije Springsteenovih pjesama 'The River' i 'Sherry Darling'. Pored ovih pjesama, film će ponuditi i druge Springsteenove hitove kao što su 'Born to Run', 'Thunder Road' i 'Badlands'", navodi se.

Film će za javnost biti dostupan već 19. novembra kada će biti objavljen u HD-u uključujući izdanje na dva CD-a s DVD-jem, dva Blu Ray disca, kao i na dva LP formata.

S druge strane, publika će film u digitalnom izdanju moći pogledati tri dana ranije te je njegov "digitalni izlazak" najavljen za 16. novembar.