Brojne reakcije
52

Breskvici se rugaju nakon propalog protesta: "Šta bi tek bilo da je pozvala ljude da ne dolaze"

I. S.
Foto: Instagram/brrrreskvica
Foto: Instagram/brrrreskvica
Srbijanska pjevačica Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica, postala je tema podrugljivih komentara na društvenim mrežama nakon propalog protesta ispred zgrade RTS-a u Beogradu.
Kao što je poznato, društvenim mrežama se u proteklih nekoliko dana širio poziv na protest zato što ona nije izabrana za predstavnicu Srbije na Eurosongu.

S obzirom na brojne burne reakcije zbog toga što je na "Pesmi za Evroviziji" završila na drugom mjestu, mnogi su očekivali da će se na protestu pojaviti horda njenih fanova.

No, realnost je drugačija. Pored novinara i ljudi iz RTS-a te trojice policajaca koji obezbjeđuju događaj, došlo je samo dvoje ljudi, prenosi Nova.rs.

"Nezapamćen protest ispred RTS-a, Olivera Kovačević drhti od straha", "Šta bi tek bilo da je pozvala ljude da ne dolaze, Breskvica opet nula poena", navedeno je na Twitteru.

"Breskvica protest ispred RTS-a be like", "Breskvica kad svrati na proteste", "Breskvica došla da podrži protest", "Snimak Breskvice kako večeras ohrabruje sve demonstrante ispred zgrade RTS-a u Beogradu", također su neki od komentara uz šaljive fotografije i snimke.
Kako je objavio portal Danas.rs, protest nije bio najavljen MUP-u. Potpredsjednik Novog policijskog sindikata Milan Dumanović je kazao da se protest uvijek prijavljuje nadležnoj policijskoj stanici, što je u ovom slučaju bila Policijska uprava Stari Grad.

[TWITTER]1766557073066602646[/TWITTER]

Breskvica je ranije izjavila kako treba da se protestuje zato što ona ne ide na Eurosong. Ipak, ona se večeras nije pojavila zbog poslovnih obaveza.

Jedan od dva razočarana učesnika protesta je za Blic.rs rekao: "Srušili su gnezdo orlovo", dok je drugi naveo kao je sve bila nepravda.
Podsjećamo, na društvenim mrežama je također bilo najavljeno da će se okupiti Teya Dorini fanovi. Međutim, niko od njih se isto tako nije pojavio.

Mnogi su smatrali da je Teya Dora u lošem odnosu s Breskvicom, ali je ona do demantovala objavivši njihovu zajedničku fotografiju uz opis: "Širite samo ljubav".