Edin Hadžiomerović
0

Bosanac koji svira u grupi Pearl Jam

Sarajevo-x.com
Tridesetdvogodišnji gitarista Edin Hadžiomerović je još jedan primjer kako mnogi bh. državljani uspijevaju u raznim profesijama bez obzira u kojem dijelu svijeta se nalazili. Edin je ove godine dobio šansu da svira sa planetarno popularnim bendom Pearl Jam na njihovoj turneji u Australiji.

Naime, Hadžiomerović je rođen u Bihaću. Iz Bihaća 1994. godine odlazi sa roditeljima u američki grad Seattle gdje počinje da nastupa sa bendom "Puget" na festivalima i u klubovima.

Ovog ljeta na jednom od festivala u Seattleu zapazio ga je Eddie Vedder, pjevač grupe Pearl Jam. Nakon nastupa Eddie i Hadžiomerović su se upoznali, a Eddie je imao samo riječi hvale za Hadžiomerovićev način sviranja.

Prije nekoliko dana, pak, Pearl Jam, koji je sada na turneji, pozvao je Hadžiomerovića da zamijeni njihovog stalnog gitaristu Stonea Gossarda, koji se tokom nastupa povrijedio pa ne može nastaviti turneju po Australiji i Novom Zelandu.

Hadžiomerović je već svirao prve probe s bendom, čiji je fan oduvijek bio. Nakon probe dogovoreno je da će Hadžiomerović 14. novembra ove godine sa grupom Pearl Jam nastupati u australijskom gradu Perthu.

Informaciju o tome da Hadžiomerović počinje svirati sa grupom Pearl Jam našoj redakciji poslao je njegov prijatelj Amir Zjajo.

„Svirati sa grupom Pearl Jam je veliki uspjeh i čast za svakog muzičara. Ovo je životna prilika za Hadžiomerovića da ostvari zapažen uspjeh, ali i da u najboljem svjetlu predstavi našu državu“, naveo je u svom e-mailu Zjajo.