Muzika
345

Bišćani novom pjesmom osvojili svijet: Djujo Banana mrda kukove od Miamija do Šangaja

Piše: M. N.
Kada je Haris Rahmanović došao na prvo mjesto Domaćice na MTV Adria i bio na samom vrhuncu karijere, odlučio je prestati djelovati pod pseudonimom Priki. Prošle su dvije godine i Rahmanović se vratio na muzičku scenu s novim imenom - Djujo Banana.

Dok su ga ranije mnogi prepoznavali po rep stilu i pjesmi "Yustalgija", sada se okrenuo novom muzičkom stilu - elektronskoj muzici i odmah je krenuo ka vrhu.

Pjesma "Gujo" oduševila je mnoge, a među njima je i izdavačka kuća Ibiza Ibiza iz Pariza koja je sklopila izdavački ugovor s ovim Bišćaninom. Nastala je u saradnji sa provjerenim producentom Denisom Dražićem koji je također iz BiH.

U promotivnom periodu u kojem je pjesma dostupna samo producentima i DJ-evima, "Gujo" se vrtio po radio stanicama širom svijeta, od Šangaja do Miamija. Neka od velikih imena elektronske scene su već podržali "Guju" (Marco Carola, Paco Osuna, Luciano, Joseph Capriati i drugi).

"Ko je već ranije pratio Prikijev rad, osjetit će istu originalnu notu koju konstantno provlači kroz svoj rad. Djujo nam najavljuje puno elektronske muzike u ovoj godini, a gdje će ga život odnijeti, o tome baš i ne razmišlja puno", saopćio je njegov PR tim.

Rahmanović je obrazovani muzičar koji svira više instrumenata. Na početku karijere radio je kao producent i sarađivao je s velikim muzičarima kao što su Remi (Elemental), Connect, Edo Maajka, Marčelo, Koolade, te underground reperima.

Pjesmu "Gujo" koja je postigla veliki uspjeh možete poslušati ovdje.