Sarajevo Story Vol.1
35

Billy Andol, Corbansick i Paranoid Android sviraju u Cinemas Slogi

Klix.ba
U sarajevskom klubu Cinemas Sloga 8. februara sa početkom u 22:00 sati, u kultnom klubu Cinemas Sloga, koncert će održati tri odlična sarajevska benda u sklopu međunarodnog festivala "Sarajevska zima".

Billy Andol je indie sastav iz Sarajeva i predvodnik nove mini-val bh. scene. Zajedno sa fondacijom Ekipaizdali su dva albuma: "Johnny Album" i "Kako je Billy pokušao da preplovi svjetska mora i šta mu se desilo na tom putovanju". Drugi album je dostupan za besplatan download na njihovoj oficijelnoj stranici.

Osnovna ideja onoga što se danas naziva Corbansick datira još iz 2003. godine, da bi se ista isprofilirala i započela svoj put krajem 2006., kada se trenutna postava benda po prvi put okupila. U šest godina rada, bend je samostalno izbacio jedan EP - "Another Nobody" te spot za naslovnu pjesmu sa ovog materijala. Bend planira snimiti album u 2013. godini.

Paranoid Android je pop-rock bend iz Sarajeva, formiran u septembru 2011. godine. Njihov muzički izražaj objedinjava raznovrsnost muzičkih pravaca kroz jedan autentičan pop-rock zvuk. Bend iza sebe ima jedan album "Pop live", koji su snimili uživo u studiju "Wood" u Sarajevu.

Karta za koncert će u pretprodaji koštati 5 KM.