Muzika
2

Bh. promocija "Knjiga o pjesmama - Rundek, između" u subotu

Klix.ba
Tropik d.o.o., vodeći izdavač multimedije u BiH, poziva na sarajevsku promociju "Knjige o pjesmama - Rundek, između", autora Ante Perkovića.
U ovom svojevrsnom stvaralačkom portretu Darka Rundeka, na 172 stranice čitamo intimne poetske zapise koji bolje od bilo kakve biografske fikcije ocrtava čovjeka i njegovo vrijeme. Perković i Rundek odlučili su se za dopisivanje, a ne klasične intervjue ili pisanje klasične biografije velikog muzičara. Dopisivanje im je omogućilo da neometano dođu do serije intimnih i poetskih zapisa u prvom licu. Uz taj, najvredniji dio knjige, prisutni su i glasovi Rundekovih saradnika i savremenika, (Isabel, Dušan Duco Vranić, Lazar Stojanović, Vedran Peternel, Dragan Kremer, Pavlica Bajsić, Mojca Piškor) dokumenti, sjećanja i neke fantastične priče čiji likovi možda i nemaju direktnu vezu s Rundekom, ali stižu s istog izvora. Uz to knjiga je obogaćena i fotografijama koje također nude presjek zanimljive i bogate Rundekove karijere.

Između dva sarajevska koncerta na obnovljenoj sceni CDA, Darko Rundek će prisustvovati promociji i potpisivanju "Knjige o pjesmama - Rundek, između", u subotu 8. februara u 13 sati u prostorima Tropik Media Shopa (etaža -1 BBI Centar).