Uprkos dugovima EBU-u
0

BH Eurosong show 2010. nije doveden u pitanje

Sarajevo-x.com
Vukašin Brajić
Vukašin Brajić
Nakon što je u petak objavljeno upozorenje Evropske mreže javnih emitera (EBU) BHRT-u da bi zbog neplaćenih dugova bh. javnost mogla ostati uskraćena za prenos izbora za pjesmu Evrovizije i utakmica Svjetskog prvenstva 2010., fanovima na Facebooku obratio se urednik Zabavno-muzičkog programa BHT1 Dejan Kukrić.

"Da bi izbjegli sve dalje špekulacije, želim vas informisati da se projekat BH Eurosong show 2010. odvija prema utvrđenom planu. U toku su produkcione pripreme za BH Eurosong show 2010. - televizijsku premijeru pjesme predstavnice BiH za Oslo - 'Munja i grom' u izvedbi Vukašina Brajića", napisao je Kukrić u saopštenju fanovima i javnosti.

U nedjelju, 14. marta 2010., u studijima BHRT-a u Sarajevu bit će priređen "Eurosong u malom", na kojem će gostovati predstavnici drugih zemalja učesnica ovogodišnjeg ESC-a, a specijalni gost je Alexander Rybak, Norvežanin koji je prošle godine Eurosong doveo u svoju zemlju.

"Želim da znate da je BHRT u projektu ESC ispunio svoju obavezu prema EBU-u", ističe Kukrić. "To znači da smo platili taksu za sudjelovanje za 2009. godinu (i sve prethodne godine), jer u protivnom ne bi mogli biti među 39 zemalja kojima je EBU potvrdio učešće u Oslu. Također ćemo platiti i ovogodišnju participaciju u roku koji je predviđen Pravilima EBU-a."

Urednik Zabavno-muzičkog programa BHT1 na kraju je podsjetio da ova kuća ne osjeća krizu samo od ove godine, već se sa njom nosi još od devedesetih. Ipak, to nije spriječilo ovaj projekat, navodi Kukrić i poručuje: "Vidimo se u Oslu".