Muzika
0

Bend "Kaiser Chiefs" sa novim albumom

FENA
Sve popularniji predstavnici nove svjetske muzičke scene britanski rockeri "Kaiser Chiefs", nakon debi albuma "Employument" objavili su naslove nekih novih pjesma za novi album.

Pjesme "Everything Is Average Nowadays", "Highroyds", "Learnt My Lesson Well" i "Heat Dies Down" samo su neki od naslova koje možete pronaći na njihovom web siteu ili čuti na njihovim koncertima.

Inače, "Kaiser Chiefs" su trebali biti predgrupa na zagrebačkom koncertu grupe "The Rolling Stones" koji se trebao desiti 5. jula i koji je otkazan.

"Kaiser Chiefs" su u februaru osvojili tri "Brit Awards" nagrade, uključujući i nagrade za najboljeg rock izvođača i za najbolji britanski bend.

"Kaiser Chiefs" su osnovani u ljeto 2003. godine. Ricky Wilson (pjevač, vlasnik modernog plavo-narančastog odijela), Andrew "Whitey" White (gitara), Simon Rix (bas), Nick "Peanut" Baines (klavijature i kreator impresivnih šešira) i Nick Hodgson (bubnjevi i vokali) odlučili su stvoriti bend koji će se uklopiti u postavu bendova na slijedećem "Leeds Festivalu".

Producent grupe "Blur", Stephen Street bio je toliko njima oduševljen da im je ponudio svoje usluge na njihovom debi albumu "Employment".