"Slušaj"
98

Bend Jindasi predstavio pjesmu posvećenu onima koji ne žele biti dio hipnotisane mase

Klix.ba
Bend Jindasi predstavio je videospot za pjesmu "Slušaj" kojom otkriva sadržaj svog debitantskog albuma koji će ove jeseni ugledati svjetlo dana.

Pjesma govori o želji za slobodom pojedinaca koji ne žele biti dio plemena ili kolektivne misli te pozdravlja sve one koji se odluče otrgnuti iz hipnotisane mase.

Produkciju pjesme potpisuje tim BHRT Muzičke produkcije na čelu s producentom Željkom Škarićem, dok su mix i master pjesme uradili Hamdija Salihbegović i Nedžad Merdžanović u studiju "Antika". Režiju spota potpisuje Eldar Muhić koji je tematiku pjesme smjestio u kratki sci-fi film koji govori o potrazi čovjeka za slobodom i željom da izađe iz plemenskog mraka.

Stajling i make-up uradila je Edita Hajrlulahović, a na pjesmi gostuje saksofonista Mirza Sijerčić.

Bend Jindasi nastao je u januaru 2018. godine, a zvuk benda je najviše naslonjen na reggae ukombinovan sa jazz, ska, rock i tradicionalnom balkanskom muzikom. Tematike tekstova se najviše dotiču svakodnevnog života čovjeka, njegovih problema, mentaliteta i istinitih događaja.

Kompletan album će izaći ove jeseni u izdavaštvu Muzičke produkcije BHRT-a te će biti dostupan na svim online muzičkim platformama, kao i u fizičkom izdanju.