Muzika
0

Bend Emir & Frozen Camels oduševio publiku u Slavonskom Brodu

Klix.ba
Proteklog vikenda, u organizaciji CMC - Croatian Music Channel TV i grada domaćina održan je "Slavonia FEST - CMC200" festival u Slavonskom Brodu, na kojem su nastupili neki od najboljih rock bendova u regionu, kao što su srbijanski Van Gogh, hrvatski Goran Bare & Majke i mnogi drugi. Jedini predstavnik Bosne i Hercegovine na ovom prestižnom festivalu bio je rock bend Emir & Frozen Camels (EFC).

Na impozantnoj bini, smještenoj u prelijepom ambijentu stare barokne tvrđave, u živom TV prenosu i na očigled i oduševljenje više od pet hiljada gledalaca, EFC su premijerno odsvirali svoj novi singl "Volim te".

Dan prije samog festivala, članovi EFC benda su u šoping centru City Colosseum u Slavonskom Brodu za predstavnike medija i prisutnu publiku potpisivali CD sa kompilacijom pjesama sa pomenutog festivala, te u akustičnoj verziji odsvirali neke od svojih poznatih pjesama.

"Oduševljeni smo reakcijom publike i hrvatskih medija na našu novu pjesmu, kao i naš nastup na ovom festivalu. To je uvijek dodatna motivacija i snažan podstrek za naš budući rad. Evidentno je da našim prostorima nedostaje ovako velikih rock festivala, stoga zaista velike pohvale idu CMC televiziji i našoj diskografskoj kući Croatia Records na besprijekornoj organizaciji", izjavio je lider benda Emir & Frozen Camels, Emir Bukovica.

Dio atmosfere sa nastupa "smrznutih kamila" možete pogledati na LINKU.