Komentari (50)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Povelja Dubrovniku rimskog pape iz 1188. godine Rimski papa šalje 1188, dubrovačkom nadbiskupu plašt i potvrdjuje stara prava dubrovačke crkve. U pismu pominje Srpsku Bosnu: \"regnum Servilie, quod est Bosna\" (srpska kraljevina koja je Bosna). To je bilo vreme bana Kulina. (regnum u to doba ne mora nužno da znači \"kraljevina\", Bosna je bila tada banovina - Vidjeti u: I. Kukuljević, Codex diplom, II, 148, str 21. )
Sinoc sam bila na njegovom koncertu u Cirihu. Bilo je predivno, neopisivo lijepo. Odusevio me je svojim glasom, umjecem sviranja gitare. Ukusi su razliciti i mislim da ne treba osudjivati ni Anketu niti bilo koga drugog kome se ovakva izvedba sevdaha ne svidja. Ja sam odusevljena.
Damir Imamović je jedan od RIJETKIH momaka u ovome gradu koji ima apsolutno sve i obrazovanje i kulturu i gospodsko porijeklo i uspjeh i ljepotu i sve ljudske kvalitete... Ali jednostavno kad neko vrijedi nastoje ga što više srozati-klasika. Damire svaka čast !
Apsolutno iritirajuci glas. Protiv njega kao covjeka nemam nista, ali ga ne mogu slusati ni citav minut. Kristi.
Sevdalinka nije uvijek bila pjesma koju su pjevali školovani glasovi, to je pjesma koja potiče iz naroda i ispočetka su je interpretirali uz saz najrazličiti ljudi.. Mislim da je damirova interpretacija i pristup sasvim ok.
jel istina da je on derash !???
Ne morate biti pjevac da bi bili uspjesni i bogati u zivotu Pogledajte kako ZARADITI i osigurati si dozivotne prihode www.internetbrzazarada.ws www.internetbrzazarada.ws/buxptc
http://www.youtube.com/watch?v=dOXRNQCQ0XQ http://www.youtube.com/watch?v=VcLU2rJjs7I
Muzika je sloboda. (tačka) Svako ko govori da se nešto \"ne smije\", \"ne može\" i sl. u muzici nije relevantan za bilo kakvu diskusiju povezanu s istom. Mnogi navode kao velike sevdalije muzičare koji su izvodili sevdalinku uz pratnju harmonike. Od kad je to harmonika tradicionalni bosanski muzički instrument?
Kakve veze ima POP koji je univerzalan u svijetu nastao krajem 60-ih sa sevdalinkom koja kulturno obilježje naroda u BiH, muzička forma nastala isključivo u BiH i jedino se na tom prostoru održala stotinama godina. Upoređuješ nešto što se ne može upoređivati... Druga stvar, očigledno da nemaš veze sa muzikom i da nemaš nimalo sluha čim ti je Damir dobar pjevač. Dabogda Damir postao svjetska zvijezda, nije niko ljubomoran.... Ali da sa sevdalinkom i uopšte s pjevanjem nema veze to je jasno svakom slušatelju koji je barem jednom slušao kako to rade pravi doajeni. Bosna je uvijek bila kolijevka velikih pjevača i ne trebamo se sekirati da će se naša pjesma sačuvati od zaorava, ali nedo Bog da su nam svi ovakvi. Htjeli to priznati ili ne, za malog Damira se ne bi ni čulo da nije unuk velikog Zaima Imamovića... Iz poštovanja prema njegovom dedi i ocu koji je sjajan muzičar ne želi mu niko reći \"daj mali ne s..i\". A vjerujte da će to sam skontati jednog dana....
boze zali komentarlije... evo recimo: \"Pa poslusajmo malo i druge pjecave na BHRADIO1 i slicnim stanicama! \" \"normalna država trebalo bi zabraniti da ovakvo skrnavljenje naše tradicije svrstavaju u žanr \"sevdalinka\" (!!!!) i za kraj, slag: \"Sevdalinka je muzička forma nastala u narodu, a ne od pojedinca.\" :))))))) sta da kazem osim LOL :)))))))) steta je sto ljudi kao damir rade u okruzenju gdje je svaka budala strucni kriticar za pitanja kulture, od knjizevnosti do filma do muzike... u takvom svijetu vlada SABLON: kad odredjena forma postane popularna/tj. POP, treba sasjeci svako odudaranje od nje i zabraniti druge oblike kulturne produkcije.... kad se sjetim koliko su prije desetak godina pljuvali sasu hemona zbog njegovog pisanja, a sad ga prisvajaju kao \"naseg, svjeCkog pisca\"... mislim da ce biti slicno s damirom: nastavlja se pljuvanje dok momak ne postigne uspjeh vani -- a onda ce biti \"prava nasa raja\". tuzno
@ aaa \"Nisam strucnjak za sevdalinku pa necu puno palamuditi ali ovaj momak ima dusu \" i ja imam dusu pa ne pjevam sevdalinku svi mi imamo dusu... \"samo je na njemu veliki pritisak pa i nemozemo ocekivati da ga poredimo sa legendama sevdaha\" pritisak? pa ne igra za reprezentaciju i niko ga ne tjera da se bavi time sam je to odabrao... \"Ali momak ima neki novi pravac\" pravac u kantu... prdnuo mu slon na uho... bez uvrede al sto jest jest nek si investira casove pjevanja bolje bi mu bilo...
NIJE SVACIJE KROZ SELO PJEVATI,PAMETNO SU STARI REKLI,SVE SI SKONTAO DECKO OVIM STO SU STARI REKLI.
Ja nikad ne bih pozelila da mu kupim CD, njegov glas naprosto iritira.
Kad vec toliko pominjete Hanku - pogledajte njen solo nastup u Kamernom teatru, to je prica za sebe - glas je vrhunski, mislim da je ovim koncertom pokazala kakva je pjevacina!! http://www.youtube.com/watch?v=xTksl3X3ls8 http://www.youtube.com/watch?v=411XJ7_mQ_M Svaka njoj cast jer pored narodnjaka, za sevdah je stvorena.