Na engleskom jeziku
2

Basheskia & Edward EQ predstavili album "Seven Lessons with Mehmed Begić"

I. S.
Basheskia & Edward EQ objavili su album "Seven Lessons with Mehmed Begić".

Nakon što je prethodne sedmice objavljen video za pjesmu Bladerunner, dvojac Basheskia & Edward EQ predstavili su svoj novi album, koji je realizovan u saradnji sa bh. pjesnikom Mehmedom Begićem, koji potpisuje tekstove za sve pjesme na albumu.

Za razliku od njihovih ranijih ostvarenja "Opasan čovjek" i "Savršen metak" - album "Seven Lessons" je na engleskom jeziku i nije izveden u formi spoken word, već pjevanja.

Nastao je u periodu ljeta 2020. godine, a sam proces realizacije je, kako kažu muzičari, počinjao od tekstova Mehmeda Begića, na osnovu kojih su Nedim i Leo prvobitno počeli raditi instrumentale u improvizovanom kućnom studiju, da bi kasnije snimili i vokale.

Pjesma "Blackbird" snimana je 2019. godine sa Albanom Ukajem, a za ovaj album dobila je novi aranžman.

Muziku i produkciju albuma potpisuju Nedim Zlatar i Leonardo Šarić. Gosti na albumu su Asmir Šabić sa izvedbom na bouzoukiu na pjesmi Bladerunner, te Alban Ukaj kao vokal i saksofon na pjesmi "Blackbird". Za mastering albuma je bio zadužen Vlado Džihan (Milkshop Mastering).

Album je dostupan na svim digitalnim servisima, a podržati rad muzičara možete kupovinom albuma putem platforme Bandcamp. Izdavač albuma je sarajevski label Podmornica.