Spektakl u Hercegovini
72

Bajramski koncert Enesa Begovića u Mostaru okupio hiljade građana svih generacija

G. Š.
Bajramski koncert Enesa Begovića i njegovog proširenog benda u Mostaru je večeras ispunio veliku sportsku dvoranu u Sjevernom logoru hiljadama građana koji su uživali u muzičkoj čaroliji narodnog virtuoza na najveći muslimanski praznik.

U Mostar je Enes Begović s proširenim bendom kojeg čine vrhunski muzičari priredio noć za pamćenje, a sevdalinke i poznati hitovi narodne muzike s njima su uglas pjevale hiljade ljudi koji su stigli iz cijele BiH, ali i iz Trogira iz Hrvatske.

Horski su se pjevale dobro poznate pjesme među kojima su "Zelena rijeka", "Sve imao, samo tebe ne", "Tebi majko misli lete", a ovaj događaj mnogi su fotografirali i za čuvanje među najljepšim sjećanjima i dijelili na društvenim mrežama.

Koncertu su prisustvovali i gradonačelnik Mostara Mario Kordić, predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić, te brojni visoki dužnosnici, a specijalni muzički gosti Enesa Begovića na koncertu u Mostaru bili su Emir Gosto Šora i Esma Kovač.

Koncert je održan u sklopu manifestacije "Ramazan u Mostaru" u sklopu koje je održan niz aktivnosti tokom mjeseca ramazana, a večerašnjim spektaklom u najvećem hercegovačkom gradu završene su ovogodišnje programske aktivnosti ove manifestacije koja je već postala tradicija.

Organizatori ovog jedinstvenog muzičkog događaja su Grad Mostar i Centar za kulturu u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice i Bošnjačkom zajednicom kulture "Preporod", te Muzejom Hercegovine, Kulturnim centrom Mostar- Sjever i Domom kulture Blagaj.