Opravdali ime
0

B. Luka: Na tvrđavi Kastel održan koncert Yu grupe

Piše: V. T.
(Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com)
Nadaleko poznati i proslavljeni beogradski rock sastav Yu grupa sinoć je pred nekoliko hiljada obožavalaca, u sklopu "LOLiPOP" stand-up festivala, na banjalučkoj tvrđavi Kastel održao koncert.

Prije nego što su stari rockeri izašli na binu svoje muzičko umjeće pokazale su predgrupe Dislokacija i Alexandria iz Banje Luke. Članovi Yu grupe, na stegeu su se pojavili oko 23.30 sati. Iako su se desetak minuta uštimavali, pa tek onda krenuli sa svirkom, banjalučka publika njihove stare i poznate pjesme ispratila je sa velikim aplauzom.

"Očekivala sam da će svirati više pjesama. Također, nekoliko puta na bini su se uštimavali, ali to samo pokazuje koliki su profesionalci i zašto su slušani ovolike godine", rekla je za portal Sarajevo-x.com jedna od Banjalučanki nakon koncerta.

Svojom muzikom, beogradski rokeri prisutne su bar na kratko vratili nekoliko decenija unazad kada se na prostorima bivše države svirao kvalitetan rock.

Ovogodišnji "LOLiPOP" stand-up festival u Banjoj Luci nastavlja se večeras kada na Kastelu nastupa mostarski bend Zoster.