Posljednji pozdravi
143

Aviciijeve kolege u šoku: Genije je otišao prerano

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Smrt jednog od najplaćenijih i najpoznatijih DJ-eva, Aviciija, potresla je brojne poznate osobe. Avicii je pronađen mrtav u stanu u Omanu u 28. godini, a od njega se prvi oprostio kolega Calvin Harris.

"Užasne vijesti o Aviciiju, predivnoj duši, strastvenoj i izuzetno talentovanoj, sa puno toga što je još mogla napraviti. Saosjećam sa njegovom porodicom. Bog te blagoslovio, Time", napisao je Harris.

Albanska pjevačica Dua Lipa poručila je na Twitteru da je Avicii otišao premlad i prerano te također njegovoj porodici, prijateljima i fanovima uputila izraze saučešća.

Muzičar Liam Payne napisao je: "O Bože, zaista sam potresen zbog Aviciija. Ovo su veoma veoma tužne vijesti, bio je premlad i veliki talenat. Počivao u miru".

"Želim odati počast čovjeku koji mi je zaista otvorio oči o tome kako bi moja produkcija jednog dana mogla izgledati. Avicii je bio genije i muzički inovator, ne mogu vjerovati da više nije s nama", napisao je Charlie Puth, dok je Lady Gaga poručila da je Avicii sada na boljem mjestu i osudila šale na račun mrtve osobe koje se uvijek šire Twitterom.