Doček 2024. godine
89

Autentični Laka i Lela sjajnim nastupom započeli Sarajevsku priču i rasplesali brojnu publiku

I. S.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Elvir Laković Laka i njegova sestra Mirela Lela Laković su sjajnim nastupom započeli Sarajevsku priču ispred Vječne vatre i rasplesali brojnu publiku.
Prisutni su uživali u pjesmama "Lizalo", "Vještica", "Međed", "Ostarih", "Pubertet", "Mama", "Brko" itd.

S obzirom na ugodnu temperaturu i zabavan program koji je osmislio Zenit Đozić, pred građanima i turistima je itekako uzbudljiva noć.

Nakon Lake i Lele će nastupiti Bombaj štampa, Zabranjeno pušenje, koje će publiku uvesti u 2024. godinu te Crvena jabuka. Nakon ponoći će biti izvedena pjesma "Sarajevo, ljubavi moja" Kemala Montena, koju mnogi smatraju neformalnom himnom glavnog grada BiH.

Kao što je poznato, neće biti vatrometa kako bi se zaštitile životinje i najmlađi. Umjesto njega će biti ispaljene konfete.

Policijski službenici Uprave policije vrše pojačan nadzor učesnika u saobraćaju, s posebnim akcentom na upravljanje motornim vozilom pod dejstvom alkohola.

Posjetitelje su podsjetili na to da je na javna okupljanja zabranjeno nositi bilo kakvo vatreno ili hladno oružje, pirotehnička sredstva, kao i druge predmete koji mogu biti opasni po druge posjetioce.