Muzika
4.1k

Amel Ćurić briljirao na sceni X Factora, žiri poručio da su dobili finalistu

Piše: M. N.
BiH je imala večeras tri predstavnika na najpopularnijem muzičkom showu X Factor Adria. Četveročlani žiri u sastavu Massimo Savić, Željko Joksimović, Aleksandra Kovač i Tonči Huljić bio je oduševljen nastupima njih dvoje.

Bh. pjevač Amel Ćurić, poznat kao pobjednik prvog showa OBN Talenti, prijavio se na ovogodišnji X Factor Adria. Žiri ga je odmah prepoznao, a na kraju je bio iznenađen i oduševljen njegovom izvedbom.

Publika je Amela nagradila aplauzom tokom i nakon izvođenja pjesme "Da te bogdo ne volim" Bijelog dugmeta.

"Mi nemamo šta više tebe slušati ili provjeravati. Znam da si dobro prošao u Bosni i ovdje ćeš dobro proći. Nadam se da će ti se dogoditi pjesma jer pjesma odlučuje sve, pjesma koja je pisana za tebe, dogodi se tebi, ti je proživiš i ljudi se povežu s njom. To ti jedino fali", rekao mu je Massimo Savić.

Tonči Huljić je također pohvalio njegovu muzikalnost kazavši kako je bio nježan, sirov i surov, što je sasvim odgovaralo pjesmi, dok je Aleksandra Kovač kazala kako je ispričao fantastičnu priču.

Nastup je zaključio Željko Joksimović kazavši kako misli da su upravo dobili finalistu.

Večeras se predstavila i Mostarka Ajla Šuta koja ima 19 godina i pohađa Srednju muzičku školu. Otpjevala je pjesmu "Addicted To You" od Aviciija.

"Vidim X Factor iza tih naočala. Volim to što si zarežala", rekao je Huljić

Na show se prijavio i 33-godišnji Oliver Jovanović iza Banje Luke koji nažalost nije uspio ubijediti žiri da upravo on ima "X faktor".