Šest pjesama
798

Adnan Pacoli i Tarik Mulaomerović izdaju prvi album "Bouquet"

Piše: M. N.
Sarajevski duo Adnan i Tarik koji su osvojili mnoga srca na regionalnom takmičenju "X Factor Adria", nakon više od dvije godine rada uskoro izbacuju svoj prvi album pod nazivom "Bouquet".

Album je nastao u proteklih pola godine mukotrpnog rada i truda s ekipom mladih i perspektivnih ljudi koji zajedno obuhvataju sve aspekte da bi kvalitet audio i video produkcije bio na zavidnom nivou i samim tim čine taj buket kao što i sam naziv albuma kaže.

Album je plod autorskog rada koji će sadržati šest pjesama različitih žanrova s primjesom komercijalnog zvuka. Pjesme su snimane u studijima u Austriji, Švicarskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Kako kažu Adnan i Tarik, oni su se potrudili da zadrže svoj stil i istakli su da je teško opstati na estradi čak i s pravom muzičkom umjetnošću ako to ne može proći kod šire mase.

"Najveći primjer bila je naša prva komercijalna pjesma 'Daj mi da te ljubim', poslije koje smo dobijali oštre kritike da smo se 'prodali', a cijena i broj nastupa nakon te pjesme su rasli. Odlučili smo ono što jesmo zadržati za sebe, jer niko to ne može cijeniti onako kako mi cijenimo, a ljudima ćemo dati ono što vole", rekao je ovaj mladi dvojac.

Posljednju pjesmu na albumu najavljuju kao nekomercijalnu i autobiografsku, a u subotu, 1. jula, izlazi spot za prvu pjesmu s albuma pod nazivom "Vatrena".

Riječ je o ljetnoj pjesmi koja će biti osvježenje na estradi, kako muzikom tako i slikom, a za sami uvod u pjesmu i spot najavljuju show kakav samo oni mogu napraviti. Spot će biti objavljen na oficijelnom Adnanovom i Tarikovom Youtube kanalu.