Muzika
398

2Cellos evropsku turneju završavaju u Sarajevu

Klix.ba
Najtraženiji duo, Luka Šulić i Stjepan Hauser, poznatiji kao 2Cellos, nakon sjevernoameričke turneje krenuli su na evropsku, koja je započela u Varaždinu, 1. juna. U sklopu turneje će svirati na nekim od najpoznatijih evropskih pozornica, a završit će je u Sarajevu, 13. septembra u Domu mladih.

Organizator koncerta je agencija PRimera, koja je uspješno organizirala njihov mostarski koncert krajem prošle godine.

"Bio je to vjerovatno jedini koncert u Mostaru za koji su se ulaznice rasprodale gotovo u jednom danu. Potražnja za ulaznicama je bila nevjerovatna. Vjerujemo da će jednaka biti i za sarajevski koncert, koji ćemo, po njihovoj želji, opet održati u jednom intimnijem prostoru - Domu mladih, gdje su oni već i svirali, na samom početku svoje karijere", kazala je Mirela Bunoza Šarac, suvlasnica agencije PRimera, i najavila kako će se zabava nakon koncerta nastaviti u restoranu "Četiri sobe gospođe Safije".

Za vrijeme svog boravka u Sarajevu 2Cellos i njihov tim bit će smješteni u hotelu Sarajevo.

Generalni pokrovitelj koncerta je BH Telecom, zlatni pokrovitelj Sony, službena auto kuća MRM, brončani sponzori Croatia osiguranje i Centar za obrazovanje.

Ovaj kulturni događaj je podržalo i Federalno ministarstvo kulture i sporta, a medijski Klix.ba, Europlakat,TV1, RSG, Radio Antena i Bljesak.info

Ulaznice za koncert će biti u prodaji od petka, 14. juna, putem prodajne mreže kupikartu.ba, platoa Skenderija i BKC-a.