magazin
0

Studentice u donjem rublju u čast Putinovog rođendana

FENA
Dvanaest studentica novinarstva Moskovskog državnog univerziteta poziralo je u donjem rublju za kalendar kojim se obilježava 58. rođendan Vladimira Putina, koji on danas proslavlja, prenosi američka agencija Bloomberg News.

Kalendar košta 259 rubalja (oko 6,5 eura), a iznad studentica su oblačići u kojima one izgovaraju rečenice poput "Ti gasiš požare, ali ja i dalje gorim" i "Sve si bolji s godinama".

Svaki muškarac bi poželio tako divan poklon za rođendan", rekao je autor kalendara Vladimir Tabak (23), inače student žurnalistike. On kaže da je kalendar štampan u 50.000 primjeraka i da nema nikakvu političku poruku.

Putinov glasnogovornik Dmitrij Pjeskov kaže da je vidio kalendar samo na internetu i da će ruskog premijera upoznati s njim kasnije u toku dana, dok s porodicom bude proslavljao rođendan u svom domu u Sankt Peterburgu.

"Djevojke lijepo izgledaju, a nadam se da su također i dobre studentice", dodao je Pjeskov.

Jedna od djevojaka s kalendara, 18-godišnja studentica druge godine novinarstva Ksenija Seleznjova fotografirala se u toplesu kao Miss decembra, a ostavila je i broj mobitela, s idejom da je premijer Putin osobno nazove.

"Neke djevojke sa žurnalistike smatrale su da je kalendar sjajan način da pruže podršku Putinovoj politici", kaže Ksenija i poručuje: "Ako me Putin nazove, poželjet mu sretan rođendan od sveg srca!"