Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
u turskoj zivi 10 milijona Bosnjaka ,Bosnjaci vratite svojoj kuci Bosni
Život Bošnjaka u tih 130 godina su bile stalne selidbe. Ona slikala potomke onih koji su morali seliti, a danas ona izbjeglica. Ko li će i njene potomke slikati?
Osmanskim carstvom na Balkanu su zapravo vladali islamizovani Srbi...Na obalama Bosfora živi čak tri miliona ljudi poreklom sa ovih prostora, koje smo vekovima pežorativno nazivali “poturicama”.U Istanbulu tri, u čitavoj Turskoj,prema podacima iz kojih stoji turska administracija, devet miliona, koji su svesni svojih srpskih korena. Nekimа od njih su preci još pre 300, pа i 400 godinа nаselili te prostore, аli oni i dаn-dаnаs govore srpski i svаko od njih znа koje je prezime porodicа nosilа i kojа je krsnа slаvа kuće bilа.U 15. veku bilo je toliko ovih poturčenjaka, da se srpski jezik smatrao za drugi na sultanovom dvoru (nakon turskog).
Čujem da su u novom netom utemeljenom vojnom vrhu turske asrmije koji je postavljao Erdoan mahom Turci, korjenima Bošnjaci, koji imaju balkanski senzibiltet što mnogo toga govori........i. A pametnom je i išaret dosta! Izgleda da žele nekog novog Mehmed Pašu Sokolovića u svojoj ekspanziji.
Ahh sto ovdje ima protiv dimija....braco i sestre i prijatelji a i neprijatelji obucite se onak kako vam se najvise svidja i odgovara al nemojte nagovarati druge da budu pologolim g***ama pa ne zna se jel neke izasle da se prodaju il sta vec :PP
Sve su to DEZERTERI kao i sandzaklije koji su otisli sa srbima u neka doba i bili protiv nas ...............goni sve u pm
Ivo,imali ste sansu i vi i Srbi pa niste uspjeli.Kada niste uspjeli sa kompletnim naoruzanjem JNA,neznam kako mislite sada kada Bosnjaci imaju vojsku. Svaki sljedeci pokusaj,skupo cete platiti,mada ste i ovaj platili iako smo imali samo nesto lakog naoruzanja.
Hajde molim te otvori temu na forumu o Bosnjacima u Turskoj. Jako me interesuje gdje ih ima od kuda i kada su dosli tamo. HVALA!
Bolje neka se ne vracaju.. tih 10 miliona bi tako postala vecina i samo nam donijela jos vise turskih elemenata i turcizacije... Ovo je samo cisti primjer deslavenizacije i orijentalizacije Slavena i Bošnjana. Neka ostanu tamo i ne mješaju se sa nama! Dosta nam je osmanizacije i ovdje...
Vi to @Ivo pokušavate već preko 100 godina, ali mi sve jači. Džaba vam trud.
U turskoj nema onih koji se izjašnjavaju kao bošnjaci
Mislite Poturceni Srbi a kazete neki bajagi bosnjaci sada! E ja.dni li ste
Eh, Pero, Pero, kako si bio površan!!! Ili si pao na kuknjavu onog Šantića \"Ostajte ovdje...\"
vise ima Bosanaca nego sandzalklija, znam ja to sigurno, imam tamo rodbine koliko hoces ...
@mirza 05.08.2011. u 12:38 Šta ćeš kad ste (su) takvi! Na pomen riječi \"bošnjak\" ili musliman odmah mi se pred očima stvori slika matore podbule nene u dimijama i ubrađenom šamijom!
@Srbin Bosnajci su medju najbogatijim ljudiima u Turskoj ...
Puno je vise Bosnjaka iz Bosne nego iz Sandzaka u Turskoj, iako se ovako cini da ima vise iz Sandzaka kad ode tamo covjek ipita ljude, jer su zadnji koji su protjerivani iz Sandzaka i cijeli gradovi su bili ispraznjeni kao recimo Uzice, pa se lakse pronadju i po izgledu i po ostalom, mada ja uvijek nadjem ponekog na Kapali carsiji iz Tuzle ili Makedonije i tako dalje, ali Bosanaca ima isto puno u Izmiru i do Adana cak, mada oni svi kazu za sebe Bosnjak ...