Komentari (63)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sramota za ovaj grad sto vlasti dozvoljavaju da se dovodi u pitanje rada ovog muzeja.. Realno ljudi, koliko vas je posjetilo ovaj muzej osim sto ste isli sa skolom kolektivno?
Laku noc i lijepo spavajte, Grad ce uskoro biti zvanicno mrtav. Pobjedila je pasivnost, tamna nekultura i tubofolk. Kako je ovaj grad nekad poseban i veliki bio...
nije Vam se sviđalo proizvodno društvo koje je tako lijepo i lagodno guralo kulturu, sport i umjetnost itd itd, malo Vam bilo klanjanja evo sad klanjajte 28 puta dnevno
Sramota za ovaj grad
a da vi nekad objavite NEKU DOBRU VIJEST ?
Odgovor nepismenom i neinformisanom JA o \"iskorištavanju\" pripravnika u NUBBiH. Ako je ikad i bio pripravnok JA je sigurno samo nosao bureke i kafe ili sl. pa mu je ono što NUB ulaže u svoje pripravnike iskorištavanje. Njemu bi sigurno bilo jako teško pohađati stručnu obuku, kurseve, semina re, položiti stručni ispit i steći međunarodnu licencu za rad u sistemu tokom pripravničkog, što iznosi 1400-1500 KM, a za njih je besplatno. Komentar je krajnje proziran i zlonamjeran jer je jasno da ga nije napisao ni jedan od divnih mladih pripravnika NUBBiH, nego neko ko ruši ove institucije i BiH.
sveznalica \" JA \" ne zna da pripravnici u NUB BiH odrade pripravnički staž, uz besplatnu jednogodišnju edukaciju. Za to ih plaća Zavod za zapošljavanje, a u NUB-u besplatno pohađaju kurseve ( 500 KM), besplatno polažu stručni ispit ( 550-700 KM), čime stiču uvjet za besplatnu obuku i licencu za COBISS ( 350 KM). Sveznalice \" JA \" procijeni koliko se ulaže, u NUB BIH , u te pripravnike koje \"šefovi iskorištavaju do zadnjeg atoma snage \".
bosnjacima to i nije potrebno,njihova historija pocinje od alije i vazno je da je alijin muzej otvoren.
SAMO da mi je znati o čemu ovi ljudi, što porede \'\'rad\'\' džamija, crkvi i drugih sakramentalnih objekata sa radom kulturno-umjetničkih i historijskih ustanova, \'\'RAZMIŠLJAJU\'\'?!?!? Šta li je to u njihovim glavama?! TABULA RASA?!
Dva lica, prvo svi su u Bosni (a i u okruzenju) puni svoje istorije, religije, mitologije, junacke proslosti, nacija itd. Svi sebe dizu a druge pljuju i to je standard. Iste te divljake muzeji ne zanimaju, njihova istorija je u njihovim glavama, njima ne trebaju ni knjige, ni naucnici a ne nekakve zgrade pune raznih gluposti. Nista, sve zatvoriti, sto rece jednom ona mala, kakva potraznja takva i ponuda. Za kulturom a i bilo cim urbanim ovdje nema potraznje, a drzava se raspada i nije joj na kraj pameti da to finansira ni minimalno.
uzas... tama...dno...bosna i hercegovina.
SRAMOTA VIH POLITICARA BOSNE I HERCEGOVINE ! SRAMOTA !
I u drugim zemljama je slicna prica!! Da nije vlade i subsidije vecina muzeja po Europi bi slobodno mogla zatvoriti vrata. U vecim gradovima Europe takodjer ih izvlaci turizam, kako od domacih turista tako i od stranih. Danas su muzeji u BiH u krizi zato sto ne zivimo vise u komunistickom vremenu, gdje vlada 100% financira muzeje, vec je sve po principu ponude i potraznje. Nije se ni potraznja nesto jako smanjila, vec se jednostavno radi po drugom ekonomskom principu. U komunizmu su muzeji postojali i radili, cak i kad nije bilo isplatno. Muzeje su i tad vecinom posjecivali vrtici i skole. Ulaz je bio skoro dzaba. Gradjani su danas vecinom siromasni, zivimo u siromasnoj zemlji! Kad svaku marku prevrces, kao mnogi danas, naravno da ces prije kupiti djetetu da jede nego otici u muzej!
http://www.abrasmedia.info/kultura/kultura/zemaljski-muzej-jo%C5%A1-jedan-poraz-kulture ;)
sramota :(
Hi hi hi hi hi
DRZAVA ZA MAJMUNA