Mostaru treba eMTeeM
8

Završen 37. mostarski teatarski festival, dodijeljene nagrade

FENA
Oda Radosti
Oda Radosti
Sinoć je završen 37. mostarski teatarski festival - Festival autorske poetike, koji je održan u Bašti Doma armije u Mostaru pod motom: Mostaru treba eMTeeM.

Jedanaest predstava u glavnom programu i mnoštvo pratećih sadržaja učinili su Festival zanimljivim s umjetnički relevantnim sadržajima. Po prvi put Festival je u cjelosti održan ambijentalno i to će biti trajna orijentacija. Posebno je važno istaći da je Festival održan zahvaljujući iznimnoj tehničkoj pomoći Teatra Fedra iz Bugojna, KZB Preporod Gradski odbor Mostar i JOB Mostara.

Festivala ne bi bilo ni bez pomoći i razumijevanja pozorišta koja su na Festivalu učestvovala u znak podrške eMTeeM - 1974 odričući se naknada za učešće i ulažući značajna vlastita sredstva. Festival je pokazao snagu i vitalnost umjetnosti te okupio sve teatarske umjetnike Mostara oko svoje ideje.

Dodjeljeno je 5 ravnopravnih nagrada "Mravac", a Festival je zatvoren sa puno optimizma proglašavanjem konkursa za projekte koji bi se sljedećeg ljeta trebali raditi u toku jula i augusta i svojim premijernim izvođenjem trebale činiti festivalski program 38. mostarskog teatarskog festivala, koji bi se trebao održati od 30. augusta do 5. septembra 2013. godine pod motom "Grad opsjednut pozorištem".