Kultura
0

Zatvaranje Mostarskog proljeća mjuziklom "Jalta Jalta"

Klix.ba
Zagrebačko gradsko kazalište Komedija izvest će 3. juna u Mostaru mjuzikl "Jalta Jalta", čime će završiti ovogodišnja međunarodna kulturna manifestacija Mostarsko proljeće 2014. - XVI Dani Matice hrvatske.
Damir Lončar (Foto: FF PIXMOS)
Damir Lončar (Foto: FF PIXMOS)
Mjuzikl će biti upriličen u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača" od 20 sati, a ulaznice po cijeni od 20 KM mogu se kupiti danas i sutra u Matici hrvatskoj Mostar od 9 do 14 sati ili dva sata prije početka programa na blagajni Kosače.

Na konferenciji za novinare, upriličenoj tim povodom, ravnatelj kazališta Komedija Niko Pavlović izrazio je zadovoljstvo sudjelovanjem na Mostarskom proljeću, kazavši kako će "Jalta, Jalta" sutra biti izvedena 707. put, što zapravo potvrđuje slavu koju taj mjuzikl ima.

Miljenko Puljić (Foto: FF PIXMOS)
Miljenko Puljić (Foto: FF PIXMOS)
"Riječ je zaista o jednom velikom i pravom mjuziklu koji je naše kazalište napravilo i nadam se da će publika sutra uživati u programu", istaknuo je Pavlović. Rekao je i to da je gostovanje ove predstave omogućeno prvenstveno gradonačelniku Zagreba, jer su potrebna velika sredstva za pokrivanje troškova.

Glumac kazališta Komedija Damir Lončar kazao je kako je "Jalta, Jalta" zaista jedna velika i iznimna predstava "koju ćemo, nadam se, reprezentativno pokazati i dostojno zatvoriti Mostarsko proljeće".

Na konferenciji, ravnatelj Zagrebačke filharmonije i član festivalskog vijeća Mostarskog proljeća Miljenko Puljić istaknuo je kako je ovaj mjuzikl prekrasna, ali i jako zahtjevna predstava, kako organizacijski tako i tehnički, s obzirom da oko 150 članova kazališta Komedija sutra dolazi u Mostar.

Foto: FF PIXMOS
Foto: FF PIXMOS

Puljić je izrazio zadovoljstvo ovogodišnjom manifestacijom Mostarsko proljeće, zahvalio je svima koji su pratili manifestaciju, kazavši kako je ove godine zabilježen veći broj posjetitelja, te izrazio nadu kako će tako biti i ubuduće.