Kultura
43

Zabranjeno pušenje u petak nastupa u Mostaru

Klix.ba
Vedran Drljević i Saša Mehmedović
Vedran Drljević i Saša Mehmedović
Kultni sarajevski bend Zabranjeno pušenje čest je gost u Mostaru, posebno u ljetnim danima.

Osim kvalitetnih svirki u Abraševiću, Zabranjeno pušenje u posljednje vrijeme nastupalo je i na platou ispod Starog mosta, kao i na stadionu za mali fudbal u Sjevernom logoru. Upravo će na pomenutom stadionu već u petak Sejo Sexon i njegov bend zabavljati Mostarce, a organizator koncerta je Udruženje "Građanska inicijativa Carina". Sedam dana nakon Zabranjenog pušenja, na istom mjestu nastupit će i bend Tropico.

Koncerti će biti humanitarnog karaktera, a osim pomoći Centru za djecu sa posebnim potrebama "Los Rosales" jedini cilj je dobra zabava u vrelim mostarskim danima.

“Ljudima nedostaje dobre zabave i sličnih događanja. Zbog toga smo se odlučili za koncerte koji će, siguran sam, poslati lijepu sliku iz našeg grada“, rekao je jedan od organizatora vedran Drljević.

Amar Demirović je sa zadovoljstvom konstatovao da će priliku da se predstave publici u rodnom gradu imati i mostarski bendovi Floridus i B'agage koji će nastupiti kao predgrupe.

“Za oba koncerta već odavno vlada veliko interesovanje. Uzimajući u obzir da Mostar u ljetnim danima i ne nudi mnoštvo zabavnog sadržaja na ovaj način želimo građanima priuštiti malo veselja i odličnu atmosferu“, rekao je Demirović.

Ispred centra Los Rosales prisutnima se obratio Saša Mehmedović koji je iskazao zadovoljstvo što će ovaj Centar na ovaj način dobiti još jednu vrijednu donaciju.

“Centar Los Rosales opstaje pomoću donacija, odnosno dobrih i humanih ljudi. Ovim putem želim zahvaliti organizatorima koncerata u Sjevernom logoru što su prepoznali kvalitetan rad, prije svega Centra, ali i značaja ove ustanove za djecu“, rekao je Mehmedović.