MESS
0

Vodi predstava "Vremena... Godišnja doba"

FENA
Foto: MESS.ba
Foto: MESS.ba
Predstava "Vremena... Godišnja doba" u izvedbi ansambla Teatra muzike i poezije iz Ruske Federacije trenutno je vodeća po broju glasova publike 49. internacionalnog teatarskog festivala MESS s ocjenom 9,58.

Osmog festivalskog dana ta predstava ima najveći broj glasova u okviru programa World MESS, saopćeno je iz Press službe MESS-a.

Tu predstavu u stopu slijedi "Pakao na zemlji" njemačke plesne i teatarske trupe Dorky Park s ocjenom 8,23.

U okviru festivalskog programa Mittel Europa vodeća je predstava "Zvijer na mjesecu" Mostarskog teatra mladih s ocjenom 9,34, a slijede je "Nora" s ocjenom 9,25, "Led" 9,11, "Balon od kamena - moja sjećanja" sa 7,97, "Hoćemo li ikada više biti sretni" sa 7,72, "Bez sjenke" sa 6,69 te predstava "Polet" sa ocjenom 5,61.

U programu Dječiji MESS i dalje je vodeća predstava "Mačak u čizmama" Pozorišta mladih Sarajevo sa ocjenom 9,49, a slijede je "Sapun ima smisla" sa 9,42, "Blizanke" sa 9,18 te "Dječak sa koferom" sa ocjenom 7,88.

U okviru programa Festivalske premijere vodeće mjesto zauzela je predstava "Usamljeni zapad" Mostarskog teatra mladih sa ocjenom 8,9, dok je iza nje "Ne volim ponedjeljak" sa ocjenom 7,28.

Prosječna ocjena uključuje glasove svih izvođenja za predstave koje su igrane više puta.