Mirsad Purivatra
0

"Vlada veliko interesovanje za SFF, prodaja ulaznica od nedjelje"

FENA
Direktor Sarajevo Film Festivala (SFF) Mirsad Purivatra kazao je danas da će uz većine filmova koji budu prikazani u okviru ovogodišnjeg SFF-a u Sarajevo doći i gosti (glumci ili režiseri filmova) što je dokaz značaja te kulturne manifestacije, te da je sudeći prema broju planiranih gostiju i akreditiranih novinara, interes veliki bez obzira na recesiju.

On je na pres konferenciji naglasio da će SFF biti otvoren 23. jula svjetskom premijerom filma "Cirkus Columbia", bh. režisera Danisa Tanovića, a zatvoren filmom "Invictus“, reditelja Clinta Eastwooda. Nosilac glavne uloge u filmu "Invictum" - Morgan Freeman bit će jedan od gostiju SFF-a.

Prema programu SFF-a u devet dana na devet lokacija u raznim programima bit će prikazan 201 film. Naglašeno je da će u okviru Open Air programa biti prikazan i film "Med" režisera Semiha Kaplanoglua, “Pisac iz sjene“ Romana Polanskog, "Još jedna godina" Mikea Leigha, “Upoznat ćeš visokog crnog stranca“ Woody Allena, "Ako mi se fućka, fućkam“, drama Florin Serban, španski film "I ja, također", Alvara Pastora i Antonia Naharroa, te argentinski film "Tajna u njihovim očima", reditelja Juana Jose Campanellae.

Prodaja pojedinačnih ulaznica za sve programe 16. Sarajevo Film Festivala počinje u nedjelju, 18. jula u 11 sati u Glavnom Box Office-u. Tokom Festivala (23. - 31. jula), ulaznice će se prodavati na više prodajnih mjesta.