Poklon sugrađanima
436

Više od 4.000 mladih u Sarajevu dobit će vaučer za besplatnu posjetu šest kulturnih ustanova

S. Š.
Foto: D. S./Klix.ba
Ministrica Aleksandra Nikolić (Foto: D. S./Klix.ba)
U Botaničkoj bašti Zemaljskog muzeja u Sarajevu danas je održana konferencija za medije povodom dodjele vaučera za besplatnu posjetu u šest kulturnih ustanova mladima koji će ove godine napuniti 18 godina.

Realizacija ove inicijative koju je predložila zastupnica Naše stranke u Skupštini KS Vildana Bešlija naišla je na podršku Vlade KS, a implementirana je uz također podršku Ministarstva nauke i visokog obrazovanja i Ministarstva kulture i sporta KS.

Zastupnica Bešlija kaže da je za nju ova inicijativa od velike važnosti, ali ujedno i za cijeli Kanton Sarajevo.

"Za otprilike 4.000 mladih osoba, koje će ove godine napuniti 18 godina, ćemo obezbjediti vaučere za besplatnu posjetu šest kulturnih ustanova u KS", kaže Bešlija. Također, nada se da će ova inicijativa imati podršku i u budućnosti.

Zastupnica Vildana Bešlija (Foto: D. S./Klix.ba)
Zastupnica Vildana Bešlija (Foto: D. S./Klix.ba)

Ministrica nauke i visokog obrazovanja KS Alekandra Nikolić kazala je kako je čast i zadovoljstvo biti dio ove inicijative koja ima za cilj pokrenuti mlade osobe.

"Iako skroman, ovo je pravi poklon u pravo vrijeme za naše mlađe sugrađane koji će imati puno koristi", poručila je ministrica Nikolić.

Ministar kulture i sporta KS Samir Avdić se posebno zahvalio svim direktorima javnih ustanova koje će biti direktno uključene u ovaj projekat.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Također, pressu u Botaničkoj bašti Zemaljskog muzeja je prisustvovao i premijer KS Edin Forto koji je još jednom podržao ovu inicijativu.