Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Imal ko da mi kupi kartu da je zguzvam i bacim u kantu?
Odakle su šljegli ovi iz Klixa što pišu *labuđe* jezero ?
ma vidiš da pokušavaju biti moderni pa više ni labud nije labud nego labuđ. još uz to rusi znači sve predispozicije da bude labudovo jezero. nikada se u bih nije govorilo labuđe ali eto to je valjda po novom
@Bakir.Iz.Trezora upravo je zato i neispravno *labuđe* jer se radi o jezeru koje pripada odnosno pripašće labudu. To je njegovo jezero. Zato je neisspravan odnosni pridjev *labuđe*. Nije jezero koje liči na labuda ili sl. Zato treba prisvojni/posvojni pridjev *labudovo*. Čuj odnosni pridjev :facepalm Ti izgleda nemaš pojma o čemu se radi u tom pozorišnom komadu.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)