Kultura
0

Veliki interes za koncerte Jazz Festa

Sarajevo-x.com
Još nekoliko, dana do 20. oktobra, na zvaničnoj stranici www.jazzfest.ba može se izvršiti online rezervacija ulaznica za koncerte ovogodišnjeg 11. Jazz Festa Sarajevo 2007.

U prve dvije sedmice koliko traje rezervacija ulaznica, najveći interes publike vlada za koncerte koji će se održati u okviru glavnog programa u Bosanskom kulturnom centru. Riječ je o koncertima azerbejdžanske pijanistice i pjevačice Azize Mustafe Zadeh koja će otvoriti festival, turskog multiinstrumentaliste Mercana Dedea, norveške skupine Jazzland Community, čuvenog libanskog kompozitora i svirača ouda Rabiha Abou-Khalila te portugalske pjevačice Marije Joao koja će zatvoriti 11. Jazz Fest Sarajevo 2007.

Što se ostalih festivalskih scena tiče, veliki broj ulaznica rezervisan je i za koncerte norveškog pijaniste Bugge Wesseltofta koji će nastupiti na Solo Stageu Vojske Federacije BiH te pjevačice Sidsel Endresen i Joshua Redman Trija koji će nastupiti na Strange Fruits Stageu u Pozorištu mladih. U direkciji Jazz Festa očekuju da će u narednih nekoliko dana biti rasprodate ulaznice za koncert turske grupe Baba Zula koja će nastupiti 2. novembra na Groove Stageu u CDA.

Cijene ulaznica za najveći broj koncerata iznosi 15 KM, dok su cijene ulaznica za koncerte na glavnoj sceni 20 i 30 KM. Do sada su ulaznice rezervisali posjetioci festivala iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, kao i iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Austrije i Njemačke.