Kultura
0

Uspješno predstavljen BLIFF na Berlinaleu

Sarajevo-x.com
U Berlinu, na 58. Berlinskom filmskom festivalu, 13. februara održana je promocija Banjalučkog internacionalnog filmskog festivala (BLIFF).

Počasni gosti promocije festivala bili su ministar BiH u Njemačkoj, Mitar Kujundžić i Biljana Bokić, PR premijera RS Milorada Dodika.

Pored mnogobrojnih gostiju koji su bili prisutni na zabavi na kojoj je predstavljen Banja Luka internacinalni filmski festival bili su i Piter Skarlet, direktor Tribeka film festivala iz Njujorka, čiji je patron Robert de Niro, Debra Jang, direktor Taormina film festivala u Italiji i novinar časopisa Varajati, jednog od najznačajnijih filmskih magazina u svijetu, Martin Blejni, novinar Skrin Internationala, Bernd Buder, novinar i jedan od organizatora Berlinskog filmskog festivala, Dževdet Tuzlić urednik redakcije za kulturu BHT1, Dubravka Lakić, novinar Politike i mnogi drugi.

Počasne govore na promociji održali su ambasador BiH u Republici Njemačkoj, Mitar Kujundžić, portparol premijera RS Milorada Dodika, Biljana Bokić i Irena Taskovski, direktor BLIFF-a koji su istakli značaj održavanja međunarodnog filmskog festivala.

Na promociji je napravljen veliki broj kontakata sa filmskim radnicima iz svih krajeva svijeta koji su izrazili želju da budu gosti prvog BLIFF-a koji će se održati od 2. do 9. maja ove godine.

Promotivnu zabavu BLIFF-a pomogla je i kompanija "Prijedorčanka”.