Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jadne male Sarajlijice, kolko oni samo upiru da ih Zapad prizna i pohvali kao civilizirane i kulturne hahahahaha
hahahahah..Možeš samo biti ljubomoran što nisi sarajlija, jadan si ti ;)
Nekada smo klanjali na svako i.zasrano Americko g.ovno,a sada nam ni kultura njihova ne valja.Jesmo prevrtljivi
Više kulture ima recimo u eksponatima u jednom Gugenhajmovom muzeju nego u SVIM MUZEJIMA u BiH. Stvaraoci iz SVIH oblasti kulture gledali su u zadnjih 150 godina da se dočepaju Amerike. To što je PROSJEČAN Amer glup ne znači ništa, i mi imamo 30% NEPISMENIH, a 65% opsimenjenih, ali koji ne znaju puno više, i takvi i pišu ovakve komentare. Od filmskih režisera, koji su se SVI pokušavali dočepati Amerike (Čaplin, Bergman, Hičkok, Vilder, Lang, Bunjuel) preko kompozitora (Stravinski, Mantovani) i slikara (Pikaso, Dali) do pisaca (Nabokov) - govorim o NEAMERIKANCIMA. Amerika NAJBOLJE plaća kulturu - prije 60 godina Hemingvej je dobio 18 dolara PO RIJEČI za roman \"Starac i more\" (ONIH dolara); država Kalifornija SAMA daje za kulturu (pozorište, operu, likovnu umjetnost, muzeje - uopće ne govorim o filmskoj INDUSTRIJI) više nego SVE BALKANSKE države zajedno - i tu nigdje nije uključena POPULARNA kultura (od džeza, roka, kantri-muzike), koja se sama finansira. Hej, mi ZATVARAMO muzeje!
What\'s the difference between yogurt and America ? If you leave yogurt alone for 200 years , it will grow a culture.
\'Američka kultura\' je oksimoron.
zar imaju kulturu uopste?
više kulture ima u jogurtu
Koji si ti jad iskompleksirani, grohotom se smijem takvim budalama.
Neka pocne,i vrijeme je da se pokaze seljacima sta je americka kultura!
Amerika nas ne interesuje, a jos manje njihov festival. Zelim im stanje kao u Libiji i Iraku... da ih bar Sjeverna Koreja nagazi, da vide kako je.