Kamerni teatar 55
14

U Sarajevu premijerno izvedena predstava "Pozorište za početnike", glumci briljirali na sceni

E. Sk.
Komedija koja govori o pozorištu (Foto: I. Š./Klix.ba)
Komedija koja govori o pozorištu (Foto: I. Š./Klix.ba)
U Kamernom teatru 55 u Sarajevu večeras je premijerno izvedena predstava "Pozorište za početnike" autora Vedrana Fajkovića i u režiji Admira Glamočaka.

Tekst je zamišljen kao komedija koja govori o pozorištu i tako je predstavljen publici. "Pozorište za početnike" je priča o pozorištu, starijim i mlađim generacijama, onima koji se sukobe, ali se i poštuju.

Glavni glumci su akteri jednog malog pozorišta koje sasvim slučajno izgleda kao Kamerni teatar i koji se sasvim slučajno nalaze u jednoj egzistencijalnoj krizi gdje se pozorište nalazi pred zatvaranjem. I glumci moraju sami da iznađu način kako da izađu iz toga, a jedini način je da naprave predstavu i s tom predstavom riješe sve probleme.

Na ovaj način glumci su večeras u Kamernom teatru 55 pokušali publici koja dolazi u pozorište prenijeti bar dio magije koju pozorište nosi i u tome su i uspjeli.

Glumci u sastavu Tatjana Šojić, Muhamed Hadžović, Sabit Sejdinović, Saša Krmpotić i Anja Kraljević još jednom su briljirali na sceni, a publika ih je nagradila gromoglasnim aplauzom.