Kultura
0

U Sarajevu otvoren Kid's Festival

FENA
Više od 1.500 djece iz BiH doputovalo je danas u Sarajevo kako bi prisustvovali otvaranju 4. Kid's Festivala u Sarajevu od 8. do 14. juna. Kid's Festival koji organizira NVO Viakult Office će s različitim programima ugostiti i zabaviti 40.000 mališana. Programi su, prema riječima direktorice Festivala Suzane Landžo prilagođeni svim uzrastima.

"Ove godine su nam doputovali umjetnici i zabavljači iz svih krajeva svijeta. Imat ćemo niz radionica, muzičkih događaja i igara kroz koje će djeca učiti. Za ovogodišnji festival djeca su sama birala ljude s kojima se žele družiti", kazala je Landžo.

Ona je dodala kako se Festival širi iz godine u godinu te da nije isključena mogućnost da se slične manifestacije organiziraju i u drugim gradovima BiH.

Otvaranje je ozvaničio komesar EUPM-a, najvećeg sponzora Festivala, Vincenzo Coppola koji je mališanima poželio dobru zabavu.

Novina ovogodišnjeg Festivala je radionica predstavljanja kulture čitanja "Čitajmo BiH" u toku koje će poznate ličnosti iz javnog života okupljenima čitati knjige po vlastitom izboru.