U Sarajevu
125

U petak ne propustite predstavu "Ime": Priča o posebnoj porodičnoj večeri

L. K.
U Pozorištu mladih Sarajevo u petak 12. novembra u 20:00 sati će biti izvedena predstava "IME" autora Matthieu Delaporte i Alexandre de La Patellière, a reditelja Admira Glamočaka.

"Ime, dramski tekst i filmski scenarij Matthieu Delaportea i Alexandre de La Patellièrea, je izvrstan predložak za pozorišnu predstavu. Porodična večera, na kojoj se ne pojede ništa, prijateljstva koja se raspadaju, skidanje maski i ogoljena ljudska lica. Ogoljena, ali ne onakva kakva uistinu jesu. Lica sa grimasom. Grimasa je smiješna, ali i opominje... Adaptacijom originalnog teksta, situaciju iz francuskog apartmana prenosimo u sarajevsko naselje, gledajući naše odraze u ogledalu, ili, a tako nam je jednostavnije, gledamo ljude koje prepoznajemo. Tatjana Šojić, Damir Kustura, Mirza Dervišić, Sanin Milavić i Ajla Cabrera vanrednim glumačkim umijećem igraju jednostavnu, angažovanu priču koja se događa danas. Ovdje! Gledatelji će se smijati. Ili neće. Nama je važno samo da budu dio naše priče", rekao je Glamočak.

U predstavi igraju: Tatjana Šojić, Mirza Dervišić, Damir Kustura, Ajla Cabrera i Sanin Milavić.

Adaptacija teksta: Almir Imširević, Scenografija i kostimi: Lejla Hodžić, prijevod originalnog teksta: Magda Cvjetković i Liliana Plevenš, izbor muzike: Admir Glamočak.

Rezervaciju ulaznica moguće je izvršiti na brojeve telefona 033 442 572 i 033 205 799. Cijena karte je 8 KM, a cijena za penzionere i studente je 5 KM.

Pozorište mladih će poštovati upute nadležnih i pridržavanje mjera distance, publika je obavezna da nosi maske, na raspolaganju će biti i sredstva za dezinfekciju. Broj ulaznica je ograničen.