Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
.. Hagada je sarajevska i bosanskohercegovacka ponajprije..
to za one sto pobise bracu palestince i sto nas nazivaju teroristima.....nakon sto smo ih spasavali od nacista, usta sa i cet nika....nema na cemu...i drugi put
eno one maestro lea se zove, kažu mmm sa svima, posebno oženjene
cuj mosnje spasili hagadu, a oni tada nosili SS i ust@ske obiljezja na svojim poglupim glavicama...bili ste glavni koji su je trazili da je uniste heheheh...cinjenice...ne zna se tacno kada je hagada stigla u sarajevo, ali se zvanicno pojavljuje kada je jevrej jozef koen (da ponovim JEVREJ) prodaje sarajevskom zemaljskom muzeju (vi niste ni znali sta je hagada do tada glupsoni). u II-om svjetskom ratu, nju spasava jozo petrovic, tadasnji direktor zemaljskog muzeja (nikakav mosnjo glupsoni)...prema tome mosnje, prestanite da lazete sami sebe, stvarno nema smisla, a i ne pomaze vam gubljenu vaseg imidza kao glupana
Sad i cionisti imaju izlozbe u bh....
N.AB.I.J.E.M. I VAS I BLENTAVU H.A.G.G.A.D.U. I J.E.B.E.N.E. J.E.V.R.E.J.E. J.E.V.R.E.J.I. SAMO ZLO NA ZEMLJU SIRE SMRT J.E.V.R.E.J.I.M.A.
Poenta je da su Jevreji strasno sposobni ljudi, dakle sve ono sto Bosnje nisu, zato ih i mrzite i da je sacica Jevreja uradile vise za Sarajevo i BiH nego hiljade Bosnja, sto jedan Jevrej napravi u Sarajevu, treba desetine hiljada Bosnja da razvali. A sta su to Bosnje i njihova napredna braca u stanju da naprave, osim dzamija, najbolje da pitate vaseg bradatog brata koji vas na Youtube-u poziva da nemuslimanima uvedete harac, po uzoru na vase idole iz Srednjeg vijeka, Osmanlije, jer objektivno u svojim glavama vi nikada i niste izasli iz Srednjeg vijeka, kao ni vasa braca sirom svijeta, to im je plafon, pa su im onda svi na svijetu krivi, cak i saka Jevreja, cija je jedina krivica sto su sposobni za razliku od vas koji sve razvaljujete i pustate da propadne.
Sto su se Bosnje upalile pricati o Jevrejima. Podsjecanja radi Emerik Blum, Jevrej, je osnovao i napravio najveci proizvodni gigant na ovim prostorima ikada, Energoinvest koji je dobivao poslove u svijetu kada nijedna americka firma to nije mogla dobiti. A sta su Bosnje danas uradile od Energoinvesta, napravile sadaka-firmu po uzoru na svoju naprednu bracu, koja jedva spaja kraj s krajem. Isto tako, bez tog istog Bluma i njegovog brilijantnog poslovnog plana, ne bi bilo one KK Bosne koja je bila prvak Evrope, kojom se Bosnje tako vole hvaliti, a u njenoj izgradnji i napretku uopste nisu ucestvovali, osim sto su je danas, opet po uzoru na svoju naprednu bracu, unistili, na celu sa svojim naprednim kadrom Nihadom Imamovicem. I taj Blum je bio najbolji gradonacelnik Sarajeva, tada se u Sarajevu najbolje zivjelo, malo se raspitajte novopecene, sa brda sljegle Sarajlije, a znamo kakav je danas sa vasim bosnjackim gradonacelnicima, pa se gusite u smogu bez ikakve industije.
JE LI TO ONA "HAGADA" ŠTO SU JE BILI IZETBEGOVIĆI (BABO I "NJEGOVO ŠUGAVO" KAKO JE ALIJA VOLIO D A TEPA BAKIRU) UKRALI IZ VIJEĆNICE A POTOM ZAPALILI VIJEĆNICU D APRIKRIJU D ASU JE UKRALI, ALI JEVREJI SAZNALI I JEVREJSKI LOBI IH PRITISNUO I MORALI JE VRATITI...????
Zar još ima tih Jevreja u Sarajevu. Pa oni u zadnje vrijeme sarađuju sa Dudukom. Čak je i ono đubre Liberman bio u posjeti kod krmka iz Laktaša. Vrijeme da to malo Čifuta napusti Bosnu. Nisu oni naši prijatelji.
http://www.ADmimsy.com?R=benzema999 http://www.ADmimsy.com?R=benzema999 http://www.ADmimsy.com?R=benzema999 http://www.ADmimsy.com?R=benzema999
mi smo losi niko nama ne valja ni srbi ni hrvati ni jevreji a kada se fatalo za puske niste pitali kako se zoves tada su svi valjali i oni iz arapski zemalja sad ih tjerate ma niko vama nije dobar.ovdje upravljaju pojedine porodice kao u privatnoj drzavi a ako ikad vise bude lose neka sami cuvaju to sto imaju imaju i sta.a obicni narod nema sta da jede spao je na kuhinju kao 92 a u isto vrijeme neko kupuje stan firme vozaju se bjesna kola itd.
svi muslimani su braca...a bosnjacke komunnnjare su braca s cetni cima i usta sama i govorili su 92-95 "nece oni nas, to su nase komsije, zetovi, kumovi..."
pa sami se poistovjecuju i to ne samo sa palestincima vec sa jos raznim bradicama hihihihih
moras dobro biti budala pa poistovjetiti bosnjake sa palestincima
u sarajevu je nekad bilo mjesta i za radne ljude ali danas je to super mjesto za budzetske korisnike bez obzira koje su religioze pripadnici,....a onda u svom luksuzu sto ga sarajevo pruza njima, polupijani laju protiv sarajeva. namjerno malim slovom sarajevo, jer je uspjelo poslije rata da unisti sve svoje proizvodne kapacitete, koje nisu karadzicevci mogli unistit.
Mi imamo zivu legendu, sama prica kako je hagada prezivjela tri progonstva, kao je spasavana ma film bi se o njoj mogao snimiti ja volim ovaj grad u kojem su nekad mjesta imali i sefardi i askenezi, za djecu i neznalice, savjetujm da procitaju koji je doprinos ovih ljudi u sarajevu (od izgradnje sakralnih objekata, prvih zgrada do olimpijade) da ih je BOgdom 300 000 a ne samo 3000 bili bi i mi sretniji pametnom i isaret dosta