Kultura
0

U Mostaru s radom počela škola posebnih zanata

FENA
Konzul Republike Turske u Mostaru Turgut Kural i predsjednik mostarskog Gradskog vijeća Murat Ćorić otvorili su danas u Mostaru školu za obuku u posebnim zanatima.

Tom prigodom konzul Kural je kazao kako je početak škole zapravo nastavak tečaja posebnih zanata koji organiziraju grad Kayseri i Konzulat Republike Turske u Mostaru.

"Kayseri i Mostar su dva grada pobratima i općina Kayseri tečaj zanata započela je provoditi u Mostaru 2006. godine kada je poslala svoje učitelje i materijal za rad", kazao je Kural, te je dodao kako je tijekom prošle godine u Kayseriju boravilo troje Mostaraca koji su pohađali tečaj posebnih zanata i stekli znanje koje sada mogu prenijeti polaznicima tečaja.

Predsjednik Gradskog vijeća Murat Ćorić je kazao da je početak drugog stupnja tečaja posebnih zanata potvrda kvalitetne suradnje Mostara i Kayserija nakon održanog prvog stupnja tečaja posebnih zanata.

Po njegovim riječima, prvi stupanj tečaja posebnih zanata 2006. godine završilo je 150 polaznika koji su radili u četiri grupe.

"Nakon završenog drugog stupnja tečaja nastavit će se tečaj s trećim i četvrtim stupnjem. Na ovaj način upotpunjujemo i svoju turističku ponudu budući da će Mostarci nakon završene škole moći sami izrađivati kvalitetne i zanimljive suvenire", kazao je Ćorić.

Škola za obuku u posebnim zanatima održavat će se u prostorijama turskog konzulata u Mostaru.