Od 17. do 23. novembra
0

U art kinu Kriterion projekcije japanskih filmova

FENA
Kriterion
Kriterion
Od 17. do 23. novembra u art kinu Kriterion bit će upriličene projekcije japanskog filma "Intergalaktička ljubav će spasiti svijet" i dokumentarnog filma "Inni".

"Intergalaktička ljubav će spasiti svijet" je japanska drama, koja je prvi put prikazana 2005. godine, a na filmskom festivalu Kinotayo 2006. godine film je osvojio nagradu za najbolji film festivala.

Film govori o nedavnoj nesreći, koja je ostavila Satoru Iwamotoa, učenika osnovne škole, privremeno nepokretnim, a nedavni gubitak majke ga je odvojio od ostatka svijeta. Međutim, u želji da pomogne svom djetetu, njegov otac pravi robota, koji će mu pomoći oko obavljanja svakodnevnih obaveza i komunikacije sa ljudima.

"Inni" je drugi Sigur Rós live film poslije dokumentarca "Heima“ iz 2007. godine, koji prati njihov put iz rodne države, pritom pružajući geografski, socijalni i historijski uvid u njihovu muziku. "Inni" poziva gledatelja u jednosmjernu komunikaciju s bendom i pokazuje kakav je to osjećaj za bend i fanove da dožive Sigur Rós uživo.

Premijera filma "Inni" upriličena je 7. novembra, a krajem 2011. godine očekuju se premijere filma u ostalim državama svijeta, saopćeno je iz Fondacije Kriterion.