Spektakl na Trgu slobode
0
Tuzla danas pleše valcer za Guinnessa
Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
vi pitari sarajevski, mozete jedino oboriti rekord u zderanju kljukuse.
sta ce vam valcer, uzicko kolo nam je u krvi.
PA U CIJELOJ BOSNI NEZNA NIKO KAKO SE PLESE VALCER.
@hajdePROF he he he pa ako im se vec plese iliti igra zasto ne bi oborili rekord u igranju nekog tradicionalnog kola ili slicno iz naseg bogatog folklora. to bi bar imalo nekog smisla jer bi bilo nase.
Napisi nam kako da promicemo NASU kulturu i tradiciju kod cika Ginisa? Da napravimo najvecu porciju cevapa na svijetu ili neki od nasih kolaca?
OVO JE NABOLJI PRIMJER KOMPLEKSA NIZE VRIJEDNOSTI!! MI OBARAMO REKORD U PLESANJU VALCERA KOJI TRENUTNO DRZI BEC !!! PA STA MISLITE ZASTO DO SADA NIKO NIJE OBORIO TAJ REKORD OD BIJEDNIH 317 PAROVA? ZATO STO PAMETNI NARODI RADE NA PROMOVISANJU SVOJE KULTURE I TRADICIJE A NE TUDJE KAO OVE BOSNJE. P.S. BOSNJAK SAM I NE BIH HTIO DA NAKO OVU UPOTREBU TERMINA SHVATI KAO PROVOKACIJU, JA JEDNOSTAVNO TAKO ZOVEM OVE KOJI DOLAZE NA OVAKVE IDEJE I ONE KOJI IH PODUPIRU.
tako to rade imbecilni narodi dok im kuća gori oni plešu i pjevaju udriiiiiiiii.... četooooo
Ajd ne lupaj. Tuzla je do drugog svjetskog rata bila kasaba sa desetak hiljada stanovnika i jedva nesto malo kaldrme oko danasnjeg centra. Ako je i jedan grad izgradjen za \"komunista\" to je Tuzla. A da je ugodno mjesto za zivot... svrati u sezoni grijanja i ponesi gas masku. Obavezno udji u Tuzlu sa zapadne strane i dobro gledaj kad budes prolazio kraj termo-elektrane. Ako si avanturista, otidji i u Lukavac, samo obavezno prvo operi i izglancaj auto radi potpunog efekta. Sjedi u jedan od brojnih trznih centara tamo i popij kafu, pa nam javi na sta ti stakla lice kad si se vratio do auta. TO Tuzlaci i Lukavcani disu svaki dan u godini. Ljudi jesu OK - koji jesu OK. Koji nisu... oni su isti svugdje. U Tuzli, Sarajevu, Mostaru, New Yorku, Pekingu....
btw ovaj post nema namjeru da sada nko nesto komentarise protiv tuzle ili sarajeva,tuzlak sam,sarajevo je takodjer moj grad,kao i ostali u bih,a i sire.....samo realu pisem.....sve nam uzimaju,a nista ne dobijamo....tuzla sve sto gradi sama gradi,ponosan sam sto imam sa lijeve strane i kriz,a sa desne i krst....naprijed salt city....
ba740,ne lupaj majketi,msvijet samo spominje kina,trzne centre,jer to majketi mislis da su kina i trzni centri potrebni za jedno normalno drustvo,pa u evropi imas gradova koji su po 10 puta veci po broju stanovnika i od tuzle i sarajeva,a nemaju ovoliko trznih centara i odlazak para iz svojih gradova,a btw recimo jedan grad u veropi koji ima kao tuzla,struju,ugalj,hemiju,sol....a nema nista od toga sve dok ne bude lokalna samouprava...bit cemo donji,kao sto tuzlak kaze,ne moze drzava finasirati vise od dva grada,a mi zato nemamo nista....a mozemo imati sve.....
Potpisujem sve sto rece. Takodje Tuzlak. To sto Tuzla kao centar kantona od pola miliona stanovnika jos nema kino (a imala je 3 prije rata) samo pokazuje na kojem smo nivou kulture. Gradnja fontana dok stambene zgrade padaju ljudima na glavu pokazuje i na kom smo nivou zdravog razuma. A tek megalomanski projekti i mastanja o kojekakvim vozovima i zicarama... I da... Tuzla je i dalje samo opstina - a ne grad. No... tu je vise krivica Sarajeva nego Tuzlaka - nema se para u kasi da se finansira budzet jos jednog GRADA u drzavi. Ne bi me iznenadilo da Bijeljina bude proglasena gradom prije Tuzle - pa onda da imamo po dva grada u svakom entitetu. Za neupucene pored Sarajeva samo su Banja Luka i Mostar gradovi. Ostalo su sve opcine/opstine i mjesne zajednice. No zato imamo 10 kantona. Da se imaju gdje \"zaposliti\" svi stranacki kadrovi.
U tuzlanskom kraju je najlakše vladati rajom, red ublehe red besposlice. do neki dan nisu imali tekuće vode duže od 2 sata dnevno. ja bi volio uposlit jedno desetak Tuzlaka da mi rintaju povazdan ali besplatno, samo za topli obrok, vruć somun i flaša vode sa potoka
BA740 ti si jedan idiot. Idi pokri se po glavi i prespavaj danas. Ako nisi sposoban naci posao, neces ga tek naci pisanjem nebuloza ovdje. Naprijed TUZLA!!!!
potonuće
lopove srpce imas pravo najveci si idiot u evropi jer krades sve tudje od nika pa do teritorije!!!